La Unió de Persones Consumidores demana tranquil·litat als usuaris de Huawei

Apunta a l'ajornament del veto dels Estats Units i als dos anys de garantia en cas de reclamació.

La Unió de Persones Consumidores demana tranquil·litat als usuaris de Huawei
La Unió de Persones Consumidores demana tranquil·litat als usuaris de Huawei

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i els efectes del trencament de les relacions comercials entre Google i Huawei està generant incertesa entre els clients de la tecnològica xinesa. Per a respondre les preguntes dels usuaris d'aquesta marca de mòbils i conéixer quins escenaris legals s'obrin, en Les notícies del matí han entrevistat Francisco Rodríguez, cap del departament jurídic de la Unió de Persones Consumidores.

Segons ha dit, s'ha d'esperar per a saber si finalment aquest conflicte provoca perjuís als usuaris, i en cas que siga així, es podria obrir un possible escenari legal. Segons el cap del departament jurídic, els terminals tenen dos anys de garantia i durant aquest període les funcions han d'estar garantides. Per tant, s'hi podria reclamar. 

Rodríguez assegura que l'organització està rebent moltes telefonades de persones preocupades per saber què passarà amb els seus terminals. Demana tranquil·litat, ja que en aquest moment els dos països s'han donat una treva i els titulars de telèfons d'aquesta marca poden accedir perfectament a tots els serveis de Google. A més, afig que Huawei podria crear el seu propi sistema operatiu o arribar a acords amb altres empreses per a mantindre el servei. 

En tot cas, Francisco Rodríguez, sí que recomana a qui vaja a comprar un terminal ara que tinga en compte què pot passar si en compra un i el sistema operatiu no s'actualitza convenientement. 

També et pot interessar

stats