La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana demana campanyes de promoció per a modificar els hàbits de consum

L’organització valora positivament el nou pla d’estalvi energètic del govern espanyol, però adverteix que calen campanyes de conscienciació

shutterstock 507015844
Imatge d'arxiu d'un aparell d'aire condicionat en funcionament / Shutterstock

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) valora positivament les mesures aprovades aquest dilluns pel govern en el nou pla d'estalvi energètic, que busca reduir un 7% el consum energètic a Espanya durant els pròxims mesos. Això sí, aposta per intensificar les campanyes de promoció entre la ciutadania per a modificar els hàbits de consum.

"Més enllà d'apujar o abaixar el termòstat dels nostres aparells d'aire condicionat o calefacció, considerem important reflexionar sobre l'ús responsable dels recursos de què disposem. En aquest sentit, sempre hem plantejat la necessitat de realitzar xicotets gestos que sens dubte poden ajudar a mitigar la falta de recursos energètics i la cura del nostre planeta".

Vicente Inglada, secretari de l’organització, adverteix que aquest tipus de mesures plantejades poden ser poc efectives si les administracions no duen a terme campanyes de conscienciació i modificació d'hàbits.

Lamenta que, una vegada més, la legislació i la normativa van més per davant dels hàbits de la ciutadania. "Si no en modifiquem els costums, poden generar incertesa i l'efecte contrari que pretenen ocasionar aquestes mesures totalment necessàries", alerta.

Al seu parer, aquestes mesures haurien d'implementar-se amb alguna mena d'accions de la Generalitat i dels ajuntaments en la mateixa línia de foment de l'estalvi energètic i sostenible, mitjançant "accions concretes que afavorisquen també a l'economia familiar de la ciutadania valenciana".

La UCCV valora positivament accions en marxa com la gratuïtat o la rebaixa d'alguns transports públics, però insisteix en la necessitat que vagen acompanyades de mesures educatives i de conscienciació que modifiquen els hàbits: "La reducció energètica és molt necessària, donada la situació d'incertesa i de falta de recursos energètics que estem sofrint, per a evitar mals majors. No obstant això, aquestes accions poden ser molt positives també per a mitigar els efectes del canvi climàtic i generar una modificació d'hàbits que ajuda a cuidar el nostre planeta".

També et pot interessar

stats