Unides Podem sol·licita explicacions a Calero després de la denúncia de tracte policial vexatori a dues dones migrants a Paterna

Els agents van sancionar les dones quan tractaven de tramitar el DNI als fills menuts.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem, Pilar Lima
La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem, Pilar Lima / À Punt NTC

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem, Pilar Lima, ha demanat una reunió de la comissió de drets humans de les Corts perquè decidisca si la delegada del govern central a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha de donar explicacions pel tracte discriminatori a dues dones migrants a la comissaria de Paterna, denunciat el passat dijous per l'associació València Acull.

Segons la denúncia, les dones van ser presumptament vexades i sancionades per agents quan tractaven de tramitar el DNI als fills menuts, nascuts a Espanya.

D’acord amb el testimoni de la dona, que ha arreplegat À Punt NTC, els policies la van pressionar perquè desistira, la van acusar d'aprofitar-se de la legislació espanyola i li van recomanar no recórrer a un advocat. Després de sotmetre-la a un interrogatori "inapropiat", finalment li van obrir un expedient amb una proposta de multa de 501 euros per la seua situació irregular.

També et pot interessar

stats