Unides Podem demana mesures per a combatre la contaminació d’algunes platges

El grup morat vol saber què té previst fer la Generalitat per a evitar episodis com els que han patit les platges d’Oriola i Xàbia aquest estiu

Costa d'Oriola
Costa d'Oriola / Ajuntament d'Oriola

Unides Podem ha registrat una bateria de preguntes escrites a les Corts per a sol·licitar informació sobre els alts nivells de contaminació que han suposat tancar platges com les d’Oriola i Xàbia.

En un comunicat, la portaveu adjunta del grup, Estefania Blanes, pregunta quines mesures ha pres o té previst prendre la Generalitat per a evitar que tornen a ocórrer aquest tipus d'episodis en el futur i previndre els perjuís mediambientals que es puguen ocasionar.

En concret, l'Ajuntament d'Oriola va tancar al bany els dies 13 i 14 de juliol les cales de La Mosca, Cerrada i d'El Bosque, després de detectar un alt nivell de contaminació d'origen residual. El 26 de juliol també va quedar tancada al bany la platja de l'Arenal de Xàbia per un episodi de contaminació d'origen fecal.

Unides Podem exigeix que no es repetisquen aquest tipus d'episodis. Per això considera que l'administració autonòmica ha de prendre mesures per a evitar els perjuís mediambientals.

En el cas de Xàbia, incideix en la importància de la reparació definitiva de l'emissari avariat que va causar la contaminació per a garantir que la platja de l'Arenal no torne a tancar-se al bany.

A més, el grup adverteix sobre el projecte d'urbanització que "ja amenaça" el paratge de la cala de La Mosca d’Oriola: "Cal protegir aquest entorn natural, les seues espècies i la conservació de les platges. No ens podem permetre perdre en qualitat de vida i mediambiental".

També et pot interessar