Tanquen la platja de l’Arenal de Xàbia després de detectar-hi matèria fecal

L'Ajuntament ha prohibit entrar a la platja i s’han pres noves mostres per a veure si l’abocament detectat hi continua present

Turistes en la platja de l'Arenal de Xàbia
Banyistes a la platja de l'Arenal de Xàbia / Shutterstock

La platja de l'Arenal de Xàbia ha quedat tancada al bany des de les 14:30 hores d'aquest dimarts, fins a nova orde, després que en una anàlisi feta ahir van detectar un abocament microbiològic d'origen fecal.

L'Ajuntament ha donat instruccions aquest matí tant a la Policia Local com al personal de vigilància i socorrisme perquè facen efectiu el tancament. Han hissat la bandera vermella i s'han activat avisos per megafonia, a més d'informar en xarxes socials i en el canal informatiu sobre l'estat de les platges.

Al llarg del matí s'han pres noves mostres per a elaborar una segona anàlisi i comprovar si l'abocament detectat va ser puntual o continua present i, en cas que troben més material, actuar en conseqüència. La platja reobrirà quan les anàlisis confirmen valors concordes amb una qualitat d'aigua apta per al bany.

Per la seua part, la Conselleria de Transició Ecològica ha traslladat a l'Ajuntament que, arran del trencament de l'emissari submarí, la platja de l'Arenal és la més vigilada de la Comunitat Valenciana i que és la primera vegada que es detecten paràmetres microbiològics elevats en les més de huitanta anàlisis fetes durant l'avaria.

També et pot interessar

stats