Una vintena de comarques viu la nova normalitat

La Conselleria de Sanitat notifica 7 morts i 119 contagis.

Diverses persones caminen pels carrers d'Oriola
Diverses persones caminen pels carrers d'Oriola

El verd, el color que segons la classificació del Ministeri de Sanitat representa la nova normalitat, domina ja la gran majoria de la Comunitat Valenciana.

En 20 de les 34 comarques, on viu la meitat de tota la població (2.570.000 persones), la incidència acumulada en 14 dies (IA) està per davall dels 25 casos per cada 100.000 habitants, la frontera a partir de la qual comença l'escala de nivells de risc. Són dades que es desprenen de l'últim balanç municipal publicat divendres per la Conselleria de Sanitat Universal i que confirmen la distribució territorial que ja s'observava la setmana passada.

Les úniques excepcions a aquesta norma general són l'Horta Oest que, amb una taxa de 53 positius per cada 100.000 habitants, està en registres de risc mitjà per molt poc. Ací viuen unes 354.000 persones.

En nou comarques més la incidència acumulada de 14 dies és de risc baix. Es tracta de València, les Hortes Nord i Sud, el Camp de Túria, la Costera, la Canal de Navarrés, la Plana Alta, el Baix Maestrat i el Baix Segura. Al mapa interactiu on es poden consultar totes les dades detallades, es pot observar en color salmó que són territoris distribuïts al centre del País Valencià i als dos extrems pel nord i el sud. La població total en aquest cas és de poc més de dos milions de persones.

La IA de tota la Comunitat baixa a 27,18

Aquest mapa és coherent amb les dades per províncies que setmanalment ofereix el Ministeri de Sanitat. En l'últim informe, Castelló és una de les 4 províncies espanyoles que estan en nova normalitat, mentre que València i Alacant estarien en risc baix.

A més, el departament que dirigeix Ana Barceló ha informat que la incidència acumulada aquest dissabte per a tota la Comunitat Valenciana és de 27,18 contagis per cada 100.000 habitants. Això és 1,4 punts menys que divendres (28,52) i un nivell molt similar al que teníem a principis d'agost de l'any passat (el dia 2 la taxa era de 26,84).

Aquest indicador epidemiològic, el més utilitzat per analitzar l'evolució de la pandèmia, sembla que encara no ha tocat sòl a la Comunitat Valenciana, però d'altres, en canvi, s'estabilitzen o repunten.

Sanitat notifica 7 morts i 119 contagis

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dissabte 119 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de la darrera actualització. Així doncs, des de l’inici de la pandèmia un total de 384.998 valencians i valencianes s’han contagiat de la Covid-19.

Pel que fa a les defuncions, en les últimes 24 hores s’han registrat 7 morts. La xifra total de decessos per coronavirus al nostre territori és de 7.124. 

També et pot interessar

stats