El 90% de la població valenciana viu en municipis amb el nivell de risc per coronavirus propi de la "nova normalitat"

Només queden 34 municipis amb un risc baix o mitjà, entre les quals hi ha Torrent i Gandia, i una quinzena de pobles de la Plana Alta i l’Horta. 

Una terrassa de la costa valenciana en una imatge d'aquesta setmana
Una terrassa de la costa valenciana en una imatge d'aquesta setmana / Ana Escobar (Efe)

El 90% de la població valenciana resideix en municipis que ara mateix tenen una incidència de coronavirus pròpia de la “nova normalitat”, és a dir, presenten menys de 25 contagis per cada 100.000 habitants. Tot i això, vora 470.000 valencians i valencianes viuen en 34 poblacions que mantenen un nivell de risc mitjà i baix del virus, o el que és el mateix, presenten entre 25 i 150 casos per cada 100.000 habitants. 

Això és el que es desprén del balanç de l’evolució de la pandèmia que ha fet aquest diumenge el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. 

Les comarques de la Plana Alta, l’Horta Nord i l’Horta Sud són les que concentren més municipis --cinc pobles cadascuna-- amb un risc baix o mitjà de coronavirus, amb més de 25 contagis per cada 100.000 habitants, segons les dades oferides pel cap del Consell. Pel que fa a les grans ciutats valencianes, Torrent i Gandia són les que encara no han assolit el nivell de risc de la “nova normalitat”. Ara bé, actualment no queda cap població valenciana amb un risc alt (entre 150 i 250 casos) de contagis, ni tampoc en risc extrem (més de 250 positius). 

La reducció d’infeccions també s’evidencia en un nou descens de la incidència acumulada del conjunt de la Comunitat Valenciana, que se situa en 33 casos per cada 100.000 habitants els últims catorze dies, quasi dos punts menys que en la jornada anterior, i pràcticament el mateix que registràvem fa 7 mesos (32,52 el 3 d'agost). La valenciana continua sent la comunitat amb menor incidència acumulada de tot Espanya.

Sanitat Universal diagnostica vora mig centenar de nous contagis

A pesar de la millora dels indicadors de la pandèmia, que en opinió de Puig ens han situat “entre les regions d’Europa amb una incidència més baixa”, el cap del Consell ha fet una crida a la prudència. Precisament, aquest diumenge Sanitat Universal ha confirmat 54 nous casos de coronavirus, la majoria (34) es localitzen a la província de València. Salut Universal no ha oferit noves dades referides a defuncions. 

També et pot interessar

stats