Una trobada a la UPV potencia el lideratge tecnològic entre les xiquetes

Només el 36% de l’alumnat de carreres de ciència i tecnologia són dones, una bretxa que s’accentua a mesura que avancen els anys de formació

Una trobada a la UPV potencia el lideratge tecnològic entre les xiquetes / À Punt NTC

El percentatge de dones en carreres de ciència i tecnologia encara continua prou per sota del d’homes, tot i que elles són més nombroses a la universitat. En concret, en les carreres de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, aquest curs només el 36% de l'alumnat són dones.

Aquesta bretxa de gènere s’accentua a mesura que avancen els anys de formació. De fet, només el 37% de les tesis doctorals que es lligen, el 30% del personal docent i d'investigació i el 23% que obtenen una plaça de càtedra corresponen a dones.

Per a fer créixer aquestes xifres, la Universitat Politècnica de València (UPV) acull la Tecnologic Girl, una trobada per a potenciar el lideratge tecnològic entre les xiques. Ho fa amb Avast, l'associació valenciana de persones amb altes capacitats. 

Maria Andrade, mentora del taller Technovation Girls, organitzat per Avast, afirma que preparen les xiquetes “perquè les propostes tinguen tots els requisits necessaris per a presentar un projecte exitós” a un concurs internacional adreçat a les xiques.

El bullying, l'autisme o l'alimentació són el punt de partida per a les apps ideades per les xiquetes participants. Aquest és un dels tallers als quals acudeixen més de cinc-cents alumnes amb altes capacitats per poder aconseguir les seues inquietuds més enllà de l'escola.

També et pot interessar

stats