Una tècnica innovadora a València reconstrueix l'arèola després d'una mastectomia

El pigment recrea ombres, llums, glàndules i venes, i ajuda a les persones que han passat per un càncer a recuperar l'autoestima

La tècnica recupera l'arèola en els pits de les persones que han sofrit una mastectomia / À Punt NTC

Amb el cos humà com a llenç, Ana Casas dibuixa els límits de la nova arèola d'Emilia Capilla, la pacient. Casas, vicepresidenta de l'Associació de Micropigmentació i Microblading d'Espanya i experta en micropigmentació de reconstrucció de l'arèola, ha creat una tècnica innovadora de reconstrucció d'aquesta zona en l'etapa de postmastectomia al seu centre.

"Hi havia alguna cosa que no em convencia en l'altra tècnica i a llarg termini, quan venien a fer-se un xicotet retoc, jo veia que hi havia tons que sobreeixien molt i d'altres que havien desaparegut". D'eixa insatisfacció va sorgir la inspiració. "La peculiaritat que té és que es treballa amb un sol to de pigment i una sola agulla", explica.

Això proporciona un major realisme. Es recreen ombres i llums, glàndules i venes. El repte és formar professionals en aquesta tècnica i han organitzat un curs que ja té alumnes de tot Espanya. "Estava buscant una formació molt realista en l'àmbit d'arèoles perquè n'havia treballades algunes en teoria, però en la pràctica es quedaven prou curtes", ha assegurat una de les alumnes.

També ajuda a millorar la salut i autoestima, com bé ha reconegut Capilla després de sotmetre's a aquesta intervenció. "Quan no tenen l'arèola, elles mateixes diuen que es veuen els pits muts... Així és com completen aquest procés i els ajuda a tancar una etapa", ha afirmat Casas.

Per a les persones que han passat per un càncer de pit, aquesta opció les ajuda, segons Casas, "a recuperar tot allò que els va arrabassar la malaltia". Des que va crear la tècnica hiperrealista, centenars de dones han passat ja per les seues mans.

També et pot interessar

stats