Una tardor més càlida del normal

L'any hidrològic ha sigut sec, les precipitacions han estan un 24% per davall dels valors mitjans, segons dades d’Aemet.

Embassament del Sitjar
Embassament del Sitjar

La tardor que comença aquest diumenge serà més càlida del normal. Això després de l'estiu amb més tronades en el que portem de segle a la Comunitat Valenciana. Són algunes de les dades que ha fet públiques hui l'Agència Estatal de Meteorologia. 

Aemet assegura que hem viscut el huité estiu més calorós des de 1950 i això a pesar que ha plogut un 72% per damunt del que és habitual. No obstant això, el conjunt d'any hidrològic s'ha caracteritzat per ser sec i les precipitacions que s'han registrat estan un 24% per davall dels valors mitjans. 

El delegat d'Aemet a la Comunitat, Jorge Tamayo, també ha informat que, a la Comunitat Valenciana la tardor és l'estació que més precipitació aporta al balanç, amb un 37 % del total, però aquest últim any ha estat la que menys ha aportat, amb un 9 %.

Segons  Aemet, tot el litoral i prelitoral presenta dèficit  pluviométric  en l'actual any hidrològic, que resulta més acusat en el nord d'Alacant, on l'acumulat no aconsegueix ni la meitat del que sol ser normal en 12 mesos.  

En l'altre extrem, hi ha superàvit  pluviométric en comarques d'interior, sobretot de la província de València, a causa de les abundants pluges del final de l'hivern i de la primavera.

També et pot interessar

stats