Una setmana per a conscienciar sobre el maltractament animal

L'organització The Save Movement organitza a València la Setmana Antiespecista, que pretén promoure el respecte i la igualtat entre espècies.

Una setmana per a conscienciar sobre el maltractament animal
Una setmana per a conscienciar sobre el maltractament animal

Alguns mitjans han qualificat 2019 com l'any del veganisme. Cada vegada més persones s'uneixen a aquesta manera de viure, que va més enllà de l'alimentació. La roba, els cosmètics, qualsevol decisió del dia a dia d'una persona vegana està marcada per la consciència del respecte a les altres espècies. L'objectiu és erradicar el maltractament animal, el sistema que promou i normalitza la desigualtat entre uns éssers vius i uns altres.

Per a conscienciar sobre aquestes qüestions, l'organització The Save Movement, amb altres entitats i associacions, ha organitzat a València la Setmana Antiespecista, uns dies farcits d'activitats amb què es vol posar l'ull en el patiment i la injustícia que experimenten els animals en el sistema. "Volem reivindicar que el veganisme no és una moda, sinó que darrere hi ha una filosofia basada en l'antiespecisme, en reconéixer que els animals són molt similars a nosaltres i en els drets que els han de ser reconeguts", comenta Juan Antonio Oliver, membre de The Save Movement i un dels organitzadors de la Setmana Antiespecista.

                                     

                                                                              Cartell de la Setmana Antiespecista 

La Setmana Antiespecista s'inspira en una activitat semblant feta a Barcelona fa al voltant d'un any i al llarg de set dies presentarà diferents tipus d'iniciatives: des d'accions de conscienciació urbana, una exposició permanent, una manifestació aquest dissabte 22 de juny a València o diferents vigílies veganes, que consisteixen a anar als escorxadors on maten els animals per a documentar-ho tot i "ensenyar al món que darrere del que hi ha als supermercats hi ha un patiment concret".

Sobre les crítiques a aquesta manera de viure i d'observar el món o a arguments com ara que "la carn està molt bona", Juan Antonio Oliver ho explica clarament. "Es tracta de posar en una balança, per un costat el patiment dels animals,  i en l'altra part, el plaer momentani, els segons que dura el gust a la boca; és veure si paga la pena aquest patiment de consumir carn per a aquells pocs moments de plaer".

També et pot interessar

stats