Una sentència obliga a pagar productivitat a la Policia Local de la Pobla de Vallbona per la pandèmia

El jutjat dona la raó als afectats i els reconeix el dret que se'ls abone el complement de productivitat de 781,39 euros mensuals, més els interessos legals

Nomenament del nou inspector cap de la Policia Local de la Pobla de Vallbona aquest passat estiu
Nomenament del nou inspector en cap de la Policia Local de la Pobla de Vallbona aquest estiu / Ajuntament de la Pobla de Vallbona

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona haurà de pagar un complement per productivitat a dos agents de la Policia Local per la labor que van desenvolupar durant la pandèmia.

Així ho recullen sengles sentències del jutjat contenciós administratiu número 7 de València, fetes públiques pel sindicat CSIF, en les quals es reconeix el dret d'aquests policies a cobrar una productivitat aprovada el desembre del 2020 per la seua labor en la pandèmia.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris va presentar un recurs quan va tindre coneixement que aquest abonament solament s'havia pagat a uns quants policies, mentre que s'havia exclòs a la majoria. Per la qual cosa creu que en els pròxims dies podrien dictar-se més sentències en la mateixa línia.

Segons explica el sindicat, l'Ajuntament va autoritzar, en una resolució de l'alcaldia del 21 de desembre del 2020, abonar en la nòmina de desembre 781 euros de productivitat a cinc agents per "la presència i el fet d'estar en primera línia en temps de la covid, quan la situació era de por i incertesa".

El sindicat va recórrer aquesta resolució a fi que tots els agents perceberen aquesta mateixa productivitat, ja que deixava fora la majoria d'una plantilla que en l'actualitat està composta per 43 efectius.

L'Ajuntament va desestimar la petició del sindicat, que va interposar llavors demandes en representació de vora una desena d'agents.

El jutjat ha dictat ja dues sentències, en les quals dona la raó als afectats, i els reconeix el dret que se'ls abone el complement de productivitat de 781,39 euros mensuals, més els interessos legals.

Qualifica la resolució impugnada d'"arbitrària i no ajustada a dret", perquè no compleix "amb el principi d'igualtat", i al·ludeix també a la "indefensió", el tracte "discriminatori" i "desigual entre companys que han exercit les mateixes funcions".

També assegura la sentència que "la situació d'estat de pandèmia per raons de la covid-19, afecta a tots i cadascun dels agents i integrants de la corporació, amb independència del càrrec que exerciren", i al·ludeix a un "tracte desigualitari i arbitrari, causant de desigualtat i discriminació".

També et pot interessar

stats