Una segona supervivent declara en el juí per la mort de Marta Calvo

Experts en homicidis han confirmat un patró comú de Palma amb les víctimes 

Juan Ignacio Palma durant la primera sessió del juí
Jorge Ignacio Palma, durant la primera sessió del juí / Biel Aliño
15 de juny 2022 - 06:00

El juí per la mort de Marta Calvo i altres dues dones més (Arliene Ramos i Lady Marcela) afronta aquest dimecres la tercera jornada amb la declaració d’una de les supervivents de les presumptes “festes blanques” de l’acusat, Jorge Ignacio Palma, que haurien acabat amb la vida de tres dones.

La declaració d’aquest dimecres se centra en els fets que presumptament van ocórrer al desembre del 2018 a l’Olleria (Vall d’Albaida), però també en els antecedents de la vespra i en els fets investigats de l’agost del 2019. Declararà la víctima i també un testimoni.

En el cas de la declaració de la primera de les supervivents, aquest dimarts ha testificat separada per un paravent a petició de la Fiscalia, per a protegir-la de l'acusat, i s'ha prohibit la divulgació de la seua imatge i de la resta de les supervivents, per protecció a la intimitat i a fi d'evitar una doble victimització.

"Aquest home em va drogar per a matar-me", ha testificat entre plors, després de relatar el malson que va viure en companyia de Palma al pis de València en què era prostituïda, el 29 de juny del 2018. 

Experts en homicidis confirmen "un patró comú" de Palma amb les víctimes

La dona que ha testificat aquest dimarts va ser la primera de les presumptes víctimes de Jorge Ignacio Palma a Espanya, però l'última que va denunciar-lo. Els responsables d'homicidis de la Guàrdia Civil han explicat que inicialment només volia posar-los en coneixement els fets i que finalment la persuadiren que els denunciara, tenint en compte la gravetat d'aquests fets i posant en el seu coneixement l'existència de més víctimes. La majoria d'aquestes víctimes, segons han explicat, es van posar en contacte amb els agents després de veure la imatge de Palma en els mitjans de comunicació. Altres, a més, van reconéixer la façana de l'habitatge de Manuel on residia el detingut. 

Els agents han confirmat l'existència d'un mateix modus operandi. "Sí, hi ha un patró comú de l'acusat amb les víctimes", han declarat. "Totes reconeixen que ell trau una quantitat important de cocaïna. Les convida, les anima a consumir. Quan li deien que no, es mostrava insistent", han detallat. Segons el relat dels experts d'homicidis, Palma aprofitava els massatges per a introduir-los la droga i també dins de la beguda que prenien, fins al punt que tres van perdre el coneixement després de convidar-les ell a una copa. "La introducció de la droga en absolut és consentida", han afirmat els agents que els han declarat les dones.

L'advocat de l'acusació, Juan Carlos Navarro, que representa huit de les víctimes –dues d'elles mortals– ha destacat la importància de la declaració dels experts d'homicidis, perquè acrediten una coincidència entre les versions que les dones, que no es coneixen entre elles, traslladaren a la Guàrdia Civil.

 

També et pot interessar

stats