Una rivalitat provincial podria estar darrere d'una agressió mortal a un jove de Valladolid a Burgos

El val·lisoletà, de 32 anys, celebrava un comiat de fadrí a Burgos quan hauria rebut una punyada mortal

Agents de la policia en el lloc dels fets, al centre de Burgos
Agents de la policia al lloc dels fets, al centre de Burgos / Santi Otero (Efe)

La Policia Nacional ha detingut aquest diumenge al matí un jove burgalés de 23 anys com a suposat autor de la mort d'un val·lisoletà de 32 anys, que en la matinada del dissabte estava celebrant un comiat de fadrí en una cèntrica plaça de Burgos. El possible desencadenant de l'agressió va ser, precisament, que la víctima era de Valladolid. El crim ha causat una forta commoció a Castella i Lleó.

Tot i que quan es va saber la mort del jove val·lisoletà aquest dissabte a la nit, semblava que podria haver estat ocasionada per una caiguda accidental, posteriorment l'anàlisi forense i les gestions practicades per la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Policia Nacional van establir la possibilitat que hagueren intervingut terceres persones.

La delegació del govern ha explicat en un comunicat que després d'identificar diversos dels joves que estaven en la zona en el moment de la mort, la policia va poder determinar que la víctima havia patit un atac inesperat amb una fortíssima punyada que li va provocar la mort de forma pràcticament instantània.

"En aquest moment s'està investigant la motivació de l'agressió, encara que sembla que la condició de veí de Valladolid de la víctima va poder ser el desencadenant", segons fonts policials.

Després de conéixer-se la detenció del jove burgalés, les reaccions de representants polítics autonòmics i locals s'han encadenat en les xarxes socials. El president de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, ha traslladat el suport a la família del jove val·lisoletà i s'ha sumat al comunicat conjunt que han tret els alcaldes de les dues ciutats en el qual traslladen la "bona sintonia entre les dues ciutats germanes". 

L'arrestat serà posat a disposició judicial quan concloga la redacció de l'atestat policial.

També et pot interessar

stats