Una professora de l’IES Ramon Muntaner de Xirivella denuncia l’agressió d’un alumne amb punyades i insults

Xirivella insta la Fiscalia a actuar de manera imminent i demana que totes les administracions vagen unides per a evitar atacs com aquest

IES Ramón Muntaner de Xirivella / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de març 2024 - 17:47 Actualitzat: 06 de març 2024 - 21:37

Una professora de l’Institut d'Educació Secundària Ramon Muntaner de Xirivella ha denunciat que ha patit una agressió a mans d'un alumne, que li va propinar punyades i puntades fins que altres dos estudiants del centre van poder reduir-lo.

Els fets van passar dimarts, quan el jove —que ja havia protagonitzat problemes de convivència en el centre— va saltar la tanca de l'IES i va entrar a una aula de segon curs de l'ESO per a saludar un amic. Quan la docent —que no coneixia l’alumne— el va instar que isquera de classe, el xic li va pegar una galtada. Després, quan la professora va intentar eixir de l'aula per a buscar ajuda, va continuar l'agressió, amb punyades i puntades, fins que dos alumnes van reduir l'atacant.

Segons ha informat el centre educatiu, a l'alumne el van dur a la comissaria de Policia i va quedar en llibertat la mateixa vesprada, “a pesar de tindre antecedents penals d’agressió a membres de la seua família”.

L'IES Ramon Muntaner reclama eines per a poder posar solució a una problemàtica que excedeix la gestió del centre educatiu. “Ens sentim indefensos i sense ferramentes per a poder gestionar aquesta situació. Sol·licitem urgentment ajuda i solucions en relació amb aquest cas que sobrepassa la gestió ordinària d’un centre educatiu”, diu el comunicat del centre. 

Per la seua banda, fonts de la Conselleria d'Educació han manifestat que aquest mateix matí s'han desplaçat a l'institut una inspectora i una orientadora de la Unitat Especial d'Orientació (UEO) per a fer l'assessorament i l'acompanyament necessari.

Xirivella insta la Fiscalia a actuar de manera imminent 

L'alcaldessa de Xirivella, Paqui Bartual, ha remés una instància al Ministeri de Justícia, dirigida a la Fiscalia de Menors, perquè actue de manera imminent sobre l'agressió a la professora. Bartual ha afirmat que s'han de posar en marxa tots els mecanismes perquè totes les administracions i els canals d'actuació vagen units i no torne a ocórrer una agressió com aquesta.

L'Ajuntament de Xirivella ha recaptat tota la informació sobre l'agressió i s'ha posat en contacte amb la directora de l'institut, amb la Policia Nacional per a conéixer les diligències que s'han dut a terme, i amb les conselleries d'Educació i de Justícia. Bartual ha dit que se solidaritza amb la professora per la seua condició de docent perquè, segons assegura, podria haver sigut ella o un altre company. "No ho podem tolerar", ha dit.

L’STEPV convoca una concentració davant de la Conselleria  

El sindicat majoritari d’Educació, l’STEPV ha convocat una concentració el pròxim dimarts 26 de març a les 11:00 hores en la Conselleria que dirigeix José Antonio Rovira i a les portes dels centres educatius per a exigir al govern valencià que “una vegada per totes” arbitre mesures urgents perquè s'acaben les agressions.

L’STEPV han mostrat la profunda preocupació davant d'aquests fets i ha denunciat la falta de resposta de l’administració a l’hora de tractar aquesta situació amb els representants del professorat, malgrat la insistència del sindicat sobre aquesta qüestió.

També s’hi ha pronunciat UGT, que ha informat a través de la xarxa social X que aquest dimecres al matí han estat al centre per a solidaritzar-se amb la docent i posar el sindicat a la seua disposició i a la de tot el centre. “La nostra seguretat i integritat són una línia roja. Ja n'hi ha prou!”, han sentenciat. 

També et pot interessar

stats