Una persona intergènere vol ser reina de les festes de Montcada

Ha presentat la seua candidatura amb l'objectiu de donar visibilitat a este col·lectiu i lluitar contra la discriminació.

Zero ha presentat la seua candidatura a reina de les festes de Montcada.
Zero ha presentat la seua candidatura a reina de les festes de Montcada.

Zero vol ser reina de les festes de Montcada, a l'Horta Nord. Si ho aconsegueix, serà la primera reina intergènere de les festes del seu poble. Ara, haurà de competir amb altres quatre candidates per a representar la seua localitat. L'objectiu que persegueix és donar visibilitat a les persones intergènere, aquelles que es poden sentir home o dona, indistintament, depenent del dia. Normalitzar la situació i lluitar contra la discriminació que pateixen.

Aquesta setmana, Zero ha presentat la seua candidatura a l'Ajuntament de Montcada i l'han acceptada. Fins ara, segons les bases, només podien presentar-se les "senyoretes empadronades" a Montcada amb estudis superiors o secundaris. Després de la iniciativa de Zero, el consistori canviarà els requisits perquè tots el veïns i les veïnes del poble puguen presentar-s'hi independentment del gènere.

Zero no sap si finalment aconseguirà ser la reina de les festes de Montcada, però està satisfet amb la repercussió mediàtica que ha obtingut amb la seua iniciativa. Assegura que no vol cap protagonisme per a ell, sinó per a la seua lluita. Que no vol cap favoritisme a l'hora de ser triat i que està disposat a renunciar enguany i tornar-se a presentar l'any que ve per a garantir que tots els candidats i les candidates tindran les mateixes oportunitats.

L'alcaldessa de Montcada, María Amparo Orts, ha explicat que la iniciativa és molt positiva i ha sigut molt ben rebuda a l'Ajuntament ja que, gràcies a tota la repercussió mediàtica que ha aconseguit, ara són moltes les persones que volen ser candidates per a representar Montcada. Orts ha destacat que ser reina de les festes de Montcada requereix molta dedicació, ja que s'ha de representar la localitat en nombrosos actes durant tot l'any.

També et pot interessar

stats