Una nova tortuga pon 82 ous a la platja del Marge Roig de Dénia

La major part s’han traslladat a una platja veïna, on hi ha un punt delimitat i vigilat, mentre que la resta dels ous s'han dut a l’Oceanogràfic

Una tortuga ha desovat 82 ous a la platja del Marge Roig, a Dénia
Una tortuga ha desovat 82 ous a la platja del Marge Roig, a Dénia / Twitter: @deniaviva

Continua l'afluència de tortugues que aquest juliol s'acosten a les platges valencianes a pondre. La passada nit, de diumenge a dilluns, una tortuga ha desovat a la platja del Marge Roig. L’avís s’ha rebut cap a la mitjanit i s'ha iniciat el protocol d’actuació de l’Oceanogràfic de València i de la Universitat Politècnica de València. Hi han col·laborat el Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia i la Policia Local del municipi. 

Dels 82 ous que s’han trobat, 72 s'han traslladat a la platja de les Albaranes, també a Dénia, on hi ha un punt vigilat i delimitat fins al 15 de setembre, data aproximada del naixement de les cries. Els altres deu s’han portat a l'Oceanogràfic.

És la primera vegada que es traslladen els ous a un niu d’una platja controlada de la mateixa localitat on s’han trobat. La tortuga ja estava monitorada: el seu nom és Diana i va visitar la platja del Marge Roig ja fa unes setmanes.

També et pot interessar

stats