Una nova pastera amb quinze persones arriba a Benidorm

Es tracta de la huitena embarcació que arriba a les costes del sud els últims nou dies

Equips mèdics atenen a les persones migrants en el port d'Alacant
Equips de la Creu Roja atenen les persones migrants al port d'Alacant / Creu Roja

La Creu Roja ha activat un equip especial per a atendre al port d'Alacant quinze persones migrants que han sigut interceptades a bord d'una pastera aquest diumenge a Benidorm (Marina Baixa).

Es tracta de la huitena pastera que arriba a les costes de les comarques del sud els últims nou dies. Durant la jornada de dissabte n'havien arribat dues més: una a Santa Pola, amb catorze passatgers a bord, i altra a Xàbia, amb setze passatgers. En total, ja hi han arribat vora 115 migrants els últims nou dies.

Quasi 300 persones ateses per la Creu Roja en huit mesos 

La Creu Roja ha atés des del principi d'any 299 persones, 35 d'elles menors d'edat, que han arribat en pastera a les costes valencianes en un total de dènou intervencions. A dotze d'elles les han traslladades a centres de salut o hospitalaris perquè requerien assistència sanitària. D’aquestes persones, 228 eren homes, 21 eren dones i 35 eren menors d'edat (8 xiquetes i 27 xiquets).

El dispositiu de la Creu Roja està format per unes 150 persones, entre voluntaris, personal sanitari, de logística, de traducció, de mediació i coordinació. Amb les "xicotetes arribades massives" de pasteres a les costes, els equips de la Creu Roja es mantenen en alerta per a agilitzar l'atenció dels migrants.

També et pot interessar

stats