Arriben dues pasteres a Santa Pola i Xàbia, i ja són set en una setmana

Les trenta persones d'aquest dissabte fan que la xifra de migrants que hagen recalat a les costes valencianes aquesta setmana siga d'un centenar

Creu Roja atén la xiqueta de cinc anys rescatada d'una pastera a Xàbia
Creu Roja atén la xiqueta de cinc anys rescatada d'una pastera a Xàbia / Creu Roja Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'agost 2023 - 09:53 Actualitzat: 19 d'agost 2023 - 13:48

Una nova pastera amb catorze persones a bord ha arribat aquest dissabte al litoral valencià. L'embarcació, que presentava condicions precàries, ha sigut rescatada per Salvament Marítim, que l'ha trobada a uns cinquanta quilòmetres del Far de Santa Pola (Baix Vinalopó). La pastera ha arribat al port d'Alacant vora les 6:30 hores de la matinada.

També s'ha localitzat altra embarcació amb migrants a 36 quilòmetres de la costa de Xàbia (Marina Alta) amb setze ocupants: onze homes, una dona, una xiqueta de cinc anys i tres adolescents. Tots ells es troben en bon estat de salut.

Un centenar de persones

Aquestes són la sisena i la setena pasteres que han arribat a les costes del sud en els últims huit dies. El cap de setmana passat van ser localitzades dues embarcacions on anaven un total de 28 migrants, entre els quals hi havia dos nadons, a la Vila Joiosa (Marina Baixa) i Xàbia, mentre que dimecres de vesprada els serveis de rescat van traure de la mar, davant de la costa d'Altea, tretze persones que viatjaven en una altra embarcació. Finalment, dijous altres dues pasteres van arribar a la costa d'Alacant i Torrevella. Totes suposen l'arribada d'un centenar de persones en els últims dies.

284 persones ateses per Creu Roja en huit mesos 

Creu Roja ha atés des de principi d'any 284 persones, 35 d'elles menors d'edat, que han arribat en pastera a les costes valencianes en un total de dènou intervencions. Dotze d'elles han sigut traslladades a centres de salut o hospitalaris perquè requerien assistència sanitària. D’aquestes persones, 228 eren homes, 21 eren dones i 35 eren menors d'edat (8 xiquetes i 27 xiquets).

El dispositiu de Creu Roja està conformat per unes 150 persones, entre voluntaris, personal sanitari, de logística, de traducció, de mediació i coordinació. Amb les "xicotetes arribades massives" de pasteres a les costes, els equips de Creu Roja es mantenen en alerta per a agilitzar l'atenció dels migrants.

També et pot interessar

stats