Una nova ordenança regularà la gestió del Clot de la Mare de Déu de Borriana

Amb la tècnica de l'endoteràpia es vol acabar amb la galeruca.

La galeruca devora les fulles dels oms i pot arribar a defoliar-los completament
La galeruca devora les fulles dels oms i pot arribar a defoliar-los completament
16 d'octubre 2018 - 01:28

Ja ha tingut lloc una nova reunió de la Junta de Protecció del Paratge Municipal del Clot de la Mare de Déu de Borriana. S'hi han tractat temes importants sobre la gestió i conservació d'este paratge natural, entre els quals, i el més important, hi ha com fer front a la galeruca, un insecte que devora les fulles dels oms, i els defolia completament si l'afecció és molt greu. El departament de Sanitat Vegetal de la Conselleria ha recomanat la tècnica de l'endoteràpia per a eradicar aquest insecte.

L'endoteràpia permet tractar directament l'arbre afectat, per tant és una tècnica efectiva però no agressiva amb la resta del paratge. Bruno Arnandis, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana, ha manifestat que comparteixen l'opció i la portaran a terme, tot i que és una tècnica ''costosa i de vegades és difícil accedir a alguns exemplars''. Tot i això, se seguirà amb la tècnica de polvoritzar en aquells llocs més allunyats del Clot.

Finalment, el mateix Bruno Arnandis ha volgut donar els primers detalls sobre l'esborrany d'una ordenança que hui han entregat als membres de la Junta. Volen que siga una nova i potent ferramenta de protecció per al Clot de la Mare de Déu, ja que fins ara no hi havia cap ordenança municipal sobre la gestió del paratge, i creuen que la millor forma d'optimitzar la gestió és definir-la a través d'un document oficial.

Així, cadascuna de les persones que formen la Junta de Protecció del Clot ja han pogut debatre sobre algun dels 23 articles inicials en els quals ha quedat dividit l'esborrany, i que van des del mateix àmbit d'aplicació de l'ordenança fins a temes com la celebració d'esdeveniments esportius, els horaris d'accés al paratge, la circulació de mascotes i animals de companyia, l'abandonament de residus i les sancions o l'impacte sonor que no ha de patir el paratge natural.

També et pot interessar

stats