Una neta salva la seua àvia d'una parada cardíaca amb les maniobres de reanimació a Elda

El CICU destaca la importància de saber fer les maniobres de massatge cardíac per a poder actuar davant una parada cardiorespiratòria 

Imatge d'arxiu d'una reanimació cardiopulmonar
Imatge d'arxiu d'una reanimació cardiopulmonar / Platoo Studio (Shutterstock)

A Elda (Vinalopó Mitjà), una neta ha salvat la vida de la seua àvia, de 83 anys i en parada cardíaca, practicant-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsica fins a l'arribada de l'ambulància. Els fets s'han conegut aquest dimarts encara que van ocórrer dissabte passat al voltant de les 18:15 hores, quan es va alertar els serveis sanitaris de la caiguda de l'octogenària i que estava inconscient en un domicili.

Segons el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Generalitat (CICU), la neta va practicar les maniobres de reanimació durant la seua etapa universitària i aquesta actuació va ser determinant perquè l'àvia "poguera eixir de la parada cardíaca".

Mentre arribava l'ambulància, un metge coordinador del CICU es va posar amb la persona que va avisar, filla de la víctima i mare de la neta, i li va transmetre la necessitat de realitzar el massatge cardíac.

En el domicili estava la neta, que va començar a fer el massatge cardiopulmonar sota la supervisió telefònica del metge coordinador fins que va arribar l'equip mèdic de suport vital bàsic i un facultatiu d'atenció primària, que van continuar amb les tasques fins que la dona va ser estabilitzada i traslladada a l'hospital d'Elda, on continua ingressada i recuperant-se.

El CICU ha destacat la importància de conéixer les maniobres de massatge cardíac per a actuar davant una parada cardiorespiratòria i ha dirigit a l'apartat de consells de la web del Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV) per a consultar què fer en aquests casos, així com visionar un vídeo explicatiu.

També et pot interessar

stats