Una mare s'enfronta a pena de presó perquè el fill ha faltat a escola sense justificació 95 vegades en un any

La Fiscalia asturiana considera que els fets són constitutius de delicte d'abandó de família

Aula d'un centre escolar
Aula d'un centre escolar

La Fiscalia del Principat d'Astúries sol·licita la condemna de 4 mesos i 15 dies de presó per a una acusada d'un delicte d'abandó de família perquè el seu fill de huit anys va faltar al col·legi sense justificació 95 vegades el 2021. La vista oral està fixada per a aquest dijous al jutjat penal número 1 d'Oviedo a les 9:30 hores.

El Ministeri Fiscal sosté que l'acusada, té la guarda i custòdia dels seus fills, entre ells la del menor nascut el 2013, que es trobava escolaritzat en un centre públic del municipi d'Oviedo, on cursava estudis d'educació primària.

El menor va deixar d'assistir al col·legi des del 21 de gener del 2021, ja que la seua mare, coneixedora que el seu fill es trobava en edat d'escolarització obligatòria i havia d'acudir al col·legi, va decidir, sense causa ni cap motiu que ho justificara, no enviar-lo i això malgrat ser advertida i avisada de l'obligació. El menor va faltar 99 vegades al centre escolar, 4 justificades i 95 sense justificar.

La Fiscalia considera que els fets són constitutius d'un delicte d'abandó de família de l'article 226 del Codi Penal. I sol·licita que es condemne a l'acusada 4 mesos i 15 dies de presó i inhabilitació especial per a l'exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, segons ha informat la Fiscalia.

També et pot interessar

stats