Una hemorràgia interna causada per un traumatisme abdominal, probable causa de la mort d'Esther López

L'autòpsia preliminar no ha resolt el dubte sobre la mort natural, accidental o d'inspiració homicida de la jove de Valladolid

La Guàrdia Civil inspecciona el lloc en què es va trobar el cos d'Esther López, on s'ha depositat una corona de flors
La Guàrdia Civil inspecciona el lloc en què es va trobar el cos d'Esther López, on s'ha depositat una corona de flors / Nacho Gallego (Efe)

Els primers resultats de l'autòpsia a Esther López, la jove de 35 anys de Traspinedo (Valladolid) revelen que el cadàver no presenta signes de violència externs encara que sí un fort traumatisme que li va causar una hemorràgia interna.

Segons cita El Confidencial, la jove va patir un "politramautisme toràcic abdominal amb hemorràgia interna profusa que va causar un xoc hipovolèmic", però no està acreditat que els colps siguen la causa de la seua mort.  

El treball de quatre forenses sobre el cadàver de la jove de 35 anys no ha acreditat si la defunció va ser intencionada, accidental o per causes naturals. Totes les hipòtesis continuen obertes a l'espera dels resultats de les anàlisis histopatològiques i toxicològiques, tot i que la delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, va confirmar diumenge la mort violenta d'Esther.

La Guàrdia Civil s'ha tornat a desplaçar aquest dimarts a la zona en què es va trobar el cos, que està vora una carretera, per a resoldre el dubte, encara actiu, sobre si alguna persona va traslladar el cadàver a la zona dies. Consideren que l'aparició del cos en una zona de trànsit de veïns i esportistes podria indicar que va ser depositat ací hores abans de la troballa.

A Esther López, de 35 anys, la van veure amb vida per última vegada en la vesprada nit del 12 de gener, després que acompanyara un amic al seu domicili, a la urbanització El Romeral. Ha passat tres setmanes en parador desconegut fins que dissabte, un senderista va trobar el cadàver.

La Guàrdia Civil ha investigat tres persones pels fets, dos amics que van ser les últimes persones amb veure-la amb vida, i un conegut de la jove, de malnom El Manitas, que va ser empresonat després d'incórrer en algunes contradiccions, però a qui es va alliberar després per la manca de proves incriminatòries. 

També et pot interessar

stats