Una fundació de Gandia s'alia a una altra de Madrid per a finançar un assaig clínic de sarcoma a l'Hospital La Paz

L'objectiu és recaptar 100.000 euros destinats a aquest projecte, el primer que investiga aquesta mena de tumors sòlids infantils

Un laboratori clínic, en una imatge d'arxiu
Un laboratori clínic, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La fundació de Gandia Iñaki Nogueroles Joves contra el Càncer s'ha unit a l'organització CRIS contra el Càncer per tal d'aconseguir fons per al nou assaig clínic de sarcoma, CAR4SAR, que es desenvolupa a l'hospital La Paz de Madrid. És el primer projecte que investiga aquesta mena de tumors sòlids infantils. Totes dues fundacions han signat aquest dijous l'acord en un acte a Gandia (Safor), que té com a objectiu recaptar 100.000 euros destinats a aquest assaig clínic. També hi han assistit el xef Quique Dacosta i la regidora de Sanitat a Gandia, Liduvina Gil.

L'acord també preveu crear, en la plataforma Ganar al Cáncer, el repte solidari El Sello de Quique, per a animar la societat a participar en la campanya. El protagonista d'aquesta iniciativa és Quique, un adolescent de catorze anys a qui van diagnosticar un sarcoma alveolar, un tipus de càncer poc freqüent. Després d'una recaiguda en la malaltia, la família de Quique s'ha proposat recaptar fons per a la investigació del càncer i el pròxim estiu faran, al costat d'un grup d'amics, el camí de Sant Jaume, per a donar visibilitat a la seua iniciativa i aconseguir aquests diners.

Rocío Nogueroles, presidenta de la Fundació Iñaki Nogueroles Joves contra el Càncer i tia de Quique, ha explicat que, arran de la malaltia del nebot, van decidir crear el segell amb el seu nom, que li donara "forces" per a afrontar el tractament i lluitar contra la malaltia, "empoderar-se i ser un exemple de superació" per a altres joves pacients com ell. Mentrestant, Quique es prepara amb il·lusió al repte proposat per la família, anima a "donar suport a la seua causa", mitjançant patrocinis i donacions, i també espera aconseguir més reconeixement al tipus de càncer que pateix, un sarcoma alveolar poc freqüent, de l'experiència del qual parla en la campanya "Un futur sense sarcomes".

Per la seua part, el xef Quique Dacosta s'ha unit a la campanya amb el sorteig d'un sopar per a dues persones al seu restaurant El Poblet, a València, al qual es pot accedir amb una donació mínima de 10 euros, en la pàgina web elsellodequique.ganaalcancer.com, optant per "El repte dels Quiques".

Invertir en investigació

La directora de la fundació, Marta Cardona, ha agraït el suport de l'organització Iñaki Nogueroles, amb la qual comparteix la missió d'"invertir en investigació per a acabar amb el càncer".

Amb aquest assaig clínic, que es desenvolupa en la Unitat CRIS de Teràpies Avançades de Càncer Infantil de l'Hospital La Paz, es dona "una altra oportunitat als xiquets, adolescents i joves que la necessiten per a curar-se", ha assenyalat Cardona. La directora ha fet una crida a la societat civil per a generar un moviment per tal de recaptar fons per a la investigació, que ajude al tractament de precisió i "acurte el temps" per a trobar armes de lluita contra aquesta malaltia.

CRIS contra el Càncer, una organització independent, sense ànim de lucre i dedicada al foment i desenvolupament de la investigació sobre càncer, ha tractat des de la creació de la unitat de teràpies avançades en càncer infantil de l'Hospital La Paz a 886 xiquets que no responien als tractaments o estaven en recaiguda. Aquesta unitat, que coordina Antonio Pérez Martínez, ha fet un pas al capdavant en el tractament dels càncers infantils, creant un equip de treball multidisciplinari i integrat, que combina la investigació capdavantera, els assajos clínics i les teràpies més avançades. Aglutina metges, investigadors, infermeria, genetistes, immunòlegs, bioinformàtics, gestors de qualitat i de dades, entre altres especialitats, per a tractar de forma cada vegada més personalitzada els casos més difícils de càncer infantil.

Des de la creació, la unitat ha desenvolupat 492 assajos clínics, projectes i programes, i ha posat en marxa 149 línies d'investigació i 85 equips, que han beneficiat directament més de 7.700 pacients, encara que s'estima que els avanços en investigació contra el càncer beneficiaran onze milions de potencials pacients.

Al seu torn, la Fundació Iñaki Nogueroles Joves contra el Càncer es va crear el 2010 després de la defunció d'Iñaki (oncle de Quique) per un limfoma de Hodgkin. L'objecte de la fundació és aconseguir que es reconega als joves amb càncer com un col·lectiu amb necessitats mèdiques i assistencials específiques. Aquesta organització també secunda projectes que puguen millorar la qualitat de vida dels joves pacients de hui i de demà, amb l'energia i la solidaritat de la gent jove.

També et pot interessar

stats