Una funcionària d'Alacant, en vaga de fam per solidaritat amb el personal interí

Cinc dones s'han sumat a la convocatòria de vaga dins de la campanya 'Fixesa ja', que reclama solucions a "l'abús de la temporalitat" en l'administració pública

Dona en vaga de fam funcionaria Alacant / À Punt NTC
Marc Gomar
Rafael Martínez
18 d'abril 2021 - 13:00

Una funcionària de la Generalitat a Alacant s'ha sumat a la vaga de fam convocada per la campanya 'Fixesa ja', que es du a terme a tot Espanya per a reclamar ‘’solucions a l'abús de la temporalitat’’ en l'administració pública.

Amb ella, cinc dones més a Lleó, Bilbao, Sant Sebastià i Saragossa han secundat la convocatòria de vaga.

María Jesús té 55 anys i ha explicat que ella ja és funcionària de carrera, però s'ha sumat a la vaga de fam, que manté des de fa 12 dies, en solidaritat amb els seus companys temporals ‘’davant dels plans de govern per a despatxar molta gent vàlida".

Aquest dimecres, treballadors i treballadores públics en situació d'interinitat acudiran al Senat a donar visibilitat a aquest problema per a denunciar la "precarització absoluta de la funció pública", que pot deixar "fins a 700.000 persones al carrer". 

María Jesús ha afirmat que en el cas de la Generalitat hi ha uns 8.000 funcionaris "i hi deu haver un 30% de temporalitat, encara que en sanitat aquest percentatge moltes vegades supera el 50% i en educació se situa entre el 30% i el 40%’’.

També et pot interessar

stats