La Generalitat desbloqueja la carrera professional del personal interí i fix de Sanitat

Beneficiarà 43.000 treballadors i suposarà una inversió en capital humà sanitari de 120 milions d'euros anuals.

Reunió aquest dilluns del cap del Consell, Ximo Puig, amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló
Reunió aquest dilluns del cap del Consell, Ximo Puig, amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló / @generalitat

La Generalitat desbloquejarà la carrera professional del personal interí i fix de Sanitat. Ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, després de reunir-se amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler. Aquesta mesura beneficiarà 43.000 professionals i suposarà una inversió en capital humà sanitari de 120 milions d'euros anuals, segons ha destacat Puig.

La mesura suposa, en concret, l'aprovació de la carrera professional de personal sanitari tant fix com interí i de personal de Salut Pública, així com el desenvolupament professional del personal estatutari. Per a aquesta vesprada s'ha convocat una reunió extraordinària de la taula sectorial de sanitat per a informar de tots els detalls.

Puig ha explicat que la consellera de Sanitat treballarà amb els sindicats el que serà la posada en marxa de la carrera professional i dels diferents decrets que el govern valencià aprovarà aquesta setmana o la que ve "perquè a partir 15 del setembre els professionals sanitari el puguen cobrar ja".

Segons ha ressaltat el president de la Generalitat, es tracta d'una idea "estratègica", ja que és necessari millorar la retribució i tot el que significa el suport als recursos humans "per a vigoritzar el sistema valencià de salut".

Acord històric

Els sindicats qualifiquen d’històric l’acord pel qual es pacta igualar les condicions entre els treballadors fixos i els eventuals. El delegat del Sindicat Mèdic a l'Hospital la Fe de València, Jorge Puchol, ha assenyalat que es tracta d’un reconeixement “de justícia” que farà que el personal eventual tinga els mateixos drets que el personal fixe

També et pot interessar