Una forta tempesta a Saragossa obliga a rescatar desenes de persones atrapades en cotxes

Una tromba d’aigua i granís ha sembrat el caos en poc menys d'una hora en descarregar més de 50 litres per metre quadrat

Imatges de les pluges torrencials a Saragossa / R. Abusada i A. García

Moments de terrible angoixa a Saragossa on ha caigut una forta tromba d'aigua i granís. En poc menys d'una hora, la tempesta ha descarregat fins a 54,2 litres per metre quadrat en alguns punts de la ciutat, ha negat un dels cinturons de ronda i altres vies i ha deixat nombroses persones atrapades en els seus vehicles, la qual cosa ha obligat a la intervenció de bombers i d'equips de bussejadors.

Malgrat la intensa pluja no hi ha hagut cap accident amb ferits, però les afeccions s'han estés per tota la ciutat, la qual cosa ha obligat a interrompre el servei del tramvia i a desviar nombroses línies d'autobús, tal com ha informat l'ajuntament.

La situació més greu s'ha viscut en el tercer cinturó, a l'altura del Barranco de la Muerte, on nombroses persones han quedat atrapades en els seus vehicles i s'han viscut "moments veritablement molt complicats", que han obligat a rescatar més d'una desena de persones de l'interior dels vehicles, o que estaven agarrades a arbratge del carrer.

Per a això, han explicat aquestes fonts, s'han hagut d'utilitzar diferents tècniques, des de cordes fins a rescats verticals des de l'autoescala, i un camió tot terreny dels d'incendis forestals per a poder arribar a punts on hi havia persones atrapades.

També et pot interessar

stats