Una forta tempesta estàtica descarrega a Elx i obliga a retardar vols a l'aeroport

 En alguns punts s'han acumulat quasi 70 litres per metre quadrat i els bombers han hagut d'assistir dos cotxes atrapats a Dolores

Acumulació d'aigua en carretes després de les intenses pluges a Elx

Una forta tempesta estàtica s'ha situat sobre Elx, al Baix Vinalopó, aquest divendres i ha descarregat grans trombes d'aigua que han deixat acumulats de 80 litres per metre quadrat en punts del terme municipal. La tempesta s'ha quedat ancorada al sud durant una estona i després s'ha desplaçat cap al nord, a la zona de l'aeroport d'Alacant-Elx. Les inclemències meteorològiques i la intensitat dels ruixats han causat problemes de visibilitat i han obligat a retardar alguns vols.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat per a hui avís taronja en tota la franja litoral de la Comunitat Valenciana per precipitacions que poden arribar a 50 litres per metre quadrat en una hora i 100 litres en dotze hores. Emergències de la Generalitat també manté l'avís taronja per pluges i tempestes en tot el territori.

En distints punts d'Elx l'aigua ja s'acumula als carrers. Alguns observatoris del terme municipal acumulen quasi 70 litres per metre quadrat i continua plovent. Per exemple, a la pedania de Daimés han caigut més de 75 litres per metre quadrat; a la Daia, 67; a la partida de Derramador, 61, i a la de la Perleta, 50.

La pluja ha causat també incidències a les carreteres i ha negat la que uneix Elx amb Santa Pola a l'eixida del barranc de Sant Antoni. Se circula amb dificultat, però no s'ha arribat a tallar. A més, el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha hagut d'intervindre a la zona de Dolores, al Baix Segura, per a assistir dos cotxes que tenien l'aigua a l'altura de les rodes. També han hagut d'atendre una altra emergència a Elda per filtracions d'aigua en una vivenda.

La tempesta es desplaça ara cap al nord i pot descarregar amb força a l'Alacantí i a la Marina.

També et pot interessar

stats