Una fallada elèctrica en la bateria de liti d'un patinet provocà l'incendi de Cecotec

La Guàrdia Civil ha confirmat que el foc es va iniciar en la Nau 2 del centre de reparació i servei tècnic

Un bomber treballant en l'incendi d'una empresa d’electrodomèstics de Sollana
Un bomber treballant en l'incendi d'una empresa d’electrodomèstics de Sollana / Consorci Provincial Bombers València

Una fallada elèctrica en la bateria d'ions de liti d'un patinet elèctric va ser, segons ha pogut saber À Punt, la causa de l'incendi que afectà diumenge sis naus de servei tècnic i de reparacions d'electrodomèstics i dispositius de l'empresa valenciana Cecotec a Sollana. Al voltant del 85% de les instal·lacions que la marca tenia destinades a la reparació de productes al municipi de la Ribera Baixa es van veure afectades per les flames.

La Guàrdia Civil ha confirmat, després de la inspecció de l'equip d'Investigació d'Incendis, que les flames es van iniciar a la nau 2 del complex i apunta a un patinet elèctric sense reparar com a l'origen de l'incendi.

Aquest tipus de bateria d'ions liti està present en diversos electrodomèstics autònoms com ara els robots de neteja o els patinets elèctrics.

En el moment de l'incendi, que es va controlar el matí de dilluns, no hi havia ningú a l'interior de l'empresa a excepció del personal de seguretat.

L'empresa va publicar un comunicat en les seues xarxes socials on va agrair les tasques dels bombers i on avisava que els temps d'entrega habituals de productes en reparació es podran veure lleugerament afectats durant els pròxims dies.

No obstant això, la marca va aclarir que els centres logístics on s'emmagatzema la mercaderia per a la venda estan en una altra localització i funcionen amb "total normalitat", per la qual cosa es garanteix que les comandes no patiran retards després del que ha ocorregut.

La marca va posar en marxa un pla de mesures extraordinàries per a restaurar els danys materials ocasionats a conseqüència de l'incident i reposar els dispositius de les persones que s'hagen vist afectades "com més prompte millor".

De moment, no s'ha pogut determinar la quantia de les pèrdues econòmiques derivades de l'incendi, ja que l'entrada a les instal·lacions continua restringida per les autoritats fins que es puga accedir amb total seguretat.

També et pot interessar

stats