Una escultura a València ret homenatge als menors víctimes del càncer

L'obra ha comptat amb la participació de 300 familiars i s'ha inaugurat hui al jardí de Vivers

L'escultura en homenatge als xiquets i xiquetes que han patit càncer
L'escultura en homenatge als xiquets i xiquetes que han patit càncer / À Punt NTC

La taxa de supervivència del càncer infantil a Espanya és del 80%. En homenatge al 20% dels xiquets i xiquetes que no superen la malaltia, l’artista i supervivent de càncer infantil Cristian Gil ha creat l’escultura 'Dia a Dia', projecte encarregat amb motiu del 35é aniversari d’ASPANION (Associació de Mares i Pares de Xiquetes i Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana).

L’obra, que ha comptat amb la participació de 300 persones entre mares, pares, germans i germanes, s’ha inaugurat aquest dissabte a les 10:30 hores al jardí de Vivers de la ciutat de València. Es tracta de l’escultura homenatge més participativa d’Espanya i l'ha donada ASPANION a la ciutat perquè la gent la puga visitar a l’espai verd.

La figura descansa sobre una base circular de metall polit, on es dibuixa una espiral formada per centenars de peces de ceràmica que són el resultat d'estrényer fortament amb la mà un tros de gres. La pasta de ceràmica és de color blanc en al·lusió a la puresa i a la innocència infantil davant l'agressivitat de la malaltia.

Segons Cristian Gil, “d'una banda, l'acció d'estrényer s'entén com l'empremta del dolor causat per la notícia del diagnòstic, de la defunció, de la ràbia, de la incredulitat, del dolor físic dels pacients, una acció que actua com a cicatrització del gest a través de la matèria", però a més "el gest d'estrényer amb la mà és també símbol d'acompanyament”.

També et pot interessar

stats