Una dotzena de positius entre els 53 veïns de la Font de la Reina

La població del municipi es multiplica per 10 a l'estiu i l'alcalde afirma que no ha rebut cap comunicació oficial

Diversos veïns de la Font de la Reina compren el pa al forner ambulant aquest dimecres
Diversos veïns de la Font de la Reina compren el pa al forner ambulant aquest dimecres / À Punt NTC

Vora la quarta part de la població de la Font de la Reina està contagiada de coronavirus. O el que és el mateix, aquest municipi de l’Alt Millars presentaria una incidència acumulada de 23.000 casos per cada 100.000 habitants. Això segons l’últim balanç de brots de la Conselleria de Sanitat Universal, que ha identificat un de 12 persones en aquesta tranquil·la localitat de només 53 habitants censats. Però l’Ajuntament afirma desconèixer aquesta informació i assegura que només té constància de tres casos entre el veïnat, la qual cosa reduiria notablement la incidència del virus en aquesta població que a l’estiu multiplica per deu els residents. 

Per això no es descarta que, o bé el brot s’haja produït entre els centenars de visitants que acudeixen a aquest poble atrets per la seua oferta de turisme rural i que, per tant, els positius ja no estiguen al poble, o bé que els casos afecten alguns dels 500 residents addicionals que a l'estiu té la Font de la Reina. 

Aquestes són algunes de les hipòtesis, perquè l’alcalde, Francisco García, ha assegurat a À Punt que no ha rebut cap informació per part de la Conselleria de Sanitat Universal sobre la situació epidemiològica del seu poble, a pesar que ha intentat posar-se en contacte amb els responsables sanitaris. 

Aquesta opacitat, des del seu punt de vista, dificulta l’adopció de mesures per a contindre el brot que Sanitat Universal va confirmar aquest dimarts al seu municipi. “Els alcaldes estem venuts a l’hora d’adoptar mesures”, denunciava. 

“Entenc que s’ha de guardar la confidencialitat dels pacients, però la Conselleria de Sanitat Universal sí que hauria de dir-nos als alcaldes quants contagis hi ha, perquè si no, no podem adoptar mesures”, lamentava García. 

“Jo tinc constància de tres contagis, però ara m’assabente pels mitjans de comunicació que són 12. La Conselleria de Sanitat Universal hauria d’informar-nos perquè nosaltres no podem adoptar mesures basades en els rumors”, advertia Francisco García. 

De 53 veïns censats, a 600 a l'estiu

En la Font de la Reina hi ha censades només 53 persones, però l'alcalde assegura que ara en aquestes setmanes de ple estiu pot haver-hi fins a 600 residents, tenint en compte que moltes famílies tenen en aquesta localitat una segona residència i hi ha diversos establiments de turisme rural. 

També et pot interessar

stats