Una concentració clama a València per la llei trans i contra els "estereotips nocius"

La protesta l'han convocada davant de l'Ajuntament amb motiu del Dia de la Visibilitat Trans

Concentració per la visibilitat trans, aquest dijous
Concentració per la visibilitat trans, aquest dijous / Europa Press

Una concentració pel Dia de la Visibilitat Trans ha reivindicat aquest dijous davant de l'Ajuntament de València la necessitat d'una llei trans estatal i d'erradicar els "estereotips nocius" que afronta diàriament el col·lectiu. Les reivindicacions han quedat emmarcades en multitud de cartells amb els colors de la bandera trans i frases com "No tinc per què donar-te explicacions", "Els meus genitals no defineixen el meu gènere", "Només demane llibertat. Què té de dolent?", "Dret a ser", "Continuem sent persones" o "Esport divers sense masclisme ni LGTBI-fòbia".

L'acte l'han convocat davant de l'Ajuntament, d'on penja una bandera amb el lema "Els drets trans són drets humans", amb motiu del Dia de la Visibilitat Trans. Aquesta vesprada, el col·lectiu Lambda s'ha concentrat davant d'aquesta mateixa pancarta per a exigir una llei trans estatal com a única solució per a garantir la igualtat de condicions de totes les persones.

Durant la concentració han llegit un manifest que ha lamentat que les persones trans hagen de tornar a eixir al carrer per a "lluitar per tindre els mateixos drets que la resta de la societat, uns drets que es qüestionen i es debaten com si foren una hipòtesi". Així, després de denunciar que els tracten com si estigueren demanant privilegis, el col·lectiu ha recordat que l'única cosa que vol és que es respecte el seu "dret a ser" i que no els tracten com a persones malaltes ni es vulneren sistemàticament els seus drets. I és que ha advertit que recentment han augmentat les agressions a persones LGTBI+ i "per desgràcia, moltes d'aquestes agressions no s'arriben a conéixer perquè la persona agredida no se sent segura d'anar a denunciar per por o vergonya".

Encara més, la concentració ha lamentat que les persones trans s'enfronten a violència en tots els nivells de la seua vida i ha proclamat que "existeix violència institucional" en contra seua: "Se'ns jutja, se'ns insulta i se'ns agredeix pel simple fet d'existir i voler viure la nostra vida: així de simple i pervers".

Els concentrats han fet una crida a la conscienciació social i educativa respecte a la diversitat perquè no se'ls jutge i se'ls encaselle sobre la base d'estereotips nocius que "en alguns casos poden portar fins i tot a la mort". "La transfòbia ens està matant", ha asseverat, per a assenyalar que les dones trans són dones, els homes trans són homes i que l'existència de les persones binàries "no es discuteix".

També et pot interessar

stats