Una comissió d'experts revisarà els edificis semblants al cremat a Campanar quan acabe la investigació

La consellera Ruth Merino concreta que s'analitzaran "les normes, materials, viabilitat o perillositat de determinades construccions"

Al fons, els dos edificis incendiats al barri de Campanar dijous passat
Al fons, els dos edificis incendiats al barri de Campanar dijous passat / Biel Aliño (Efe)

El Consell vol esperar que acabe la investigació sobre l'incendi de Campanar abans de començar a adoptar mesures encaminades a analitzar els edificis semblants a l'immoble cremat. Conéixer amb exactitud quin va ser l'origen del devastador foc, que es va emportar deu vides humanes, perquè les flames es propagaren d'una manera vertiginosa i arrasaren de dalt a baix les catorze plantes de la finca són dos claus necessàries que hauran d'estar damunt la taula de la futura comissió d'experts que pretén constituir el govern autonòmic. Aquest grup d'especialistes serà l'encarregat d'examinar a la Comunitat Valenciana les normes i materials usats en la construcció d'habitatges una vegada concloguen les perquisicions, ha avançat la consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino.

En la roda de premsa habitual després del ple del Consell, Merino ha explicat que està prevista la creació d'aquest grup d'experts "per a incidir més en les normes, materials, viabilitat o perillositat de determinades construccions".

"Són passos que anirem fent quan finalitze aquesta investigació, de la mà de l'Ajuntament de València", ha afirmat. En tot cas, ha dit entendre que hi haja institucions que estiguen avançant ja mesures que eviten que l'ocorregut torne a repetir-se, perquè després d'aquest tràgic succés existeix una preocupació de molts veïns i institucions. És el cas de l'Ajuntament d'Alacant, que des del divendres tracta de localitzar edificis en la ciutat que puguen comptar amb un revestiment semblant al de l'immoble cremat per a poder fer una inspecció de seguretat.

A la pregunta sobre les bonificacions fiscals aprovades aquest dilluns per als afectats que decidisquen adquirir un nou habitatge, la consellera d'Hisenda ha assenyalat que en aquests moments es treballa en com dur-les a terme, i ha dit que d'ací a poc tot això es plasmarà en un text normatiu. En tot cas, ha assegurat que aquestes persones no pagaran l'impost de transmissions patrimonials (ITP), perquè la idea és que el tipus quede rebaixat a zero per als damnificats per l'incendi, tal com va avançar el president, Carlos Mazón, divendres passat.

Quant a la gratuïtat del transport públic per a les víctimes, Merino ha indicat que no té encara coneixement de com es materialitzarà. Segon ha assenyalat, el decret aprovat aquest dilluns recollia ja moltes mesures, entre elles aquesta del transport, que s'aniran desenvolupant en els pròxims dies.

També et pot interessar

stats