Una comare valenciana impulsa l’ús de la cera d'abella per a hidratar els pits de les mares lactants

Un estudi demostra que huit de cada deu mares que les han provades arriben a donar el pit fins als sis mesos

La comare recomana usar cera d'abella per a hidratar el pit de les mares lactants / À Punt NTC

Una comare del departament de salut de Sagunt ha demostrat que l'aplicació d'arèoles de cera d’abella cent per cent natural ajuda a allargar la lactància materna. Quasi huit de cada deu mares que les han provades arriben a donar el pit fins als sis mesos.

Bé perquè el bebé no s'agafa bé o perquè la postura no és la correcta, a vegades la lactància pot produir clevills a la mare i dolor a l'hora d'alletar. “Estes complicacions són les que fan que moltes dones que en principi volien una lactància materna l'abandonen”, assegura la comare del centre de salut Port II, Irene Pastor. 

Això va portar Irene, que és comare en el centre de salut del Port de Sagunt a fer un estudi per a provar estes arèoles fetes amb cera d'abella, totalment natural, que ajuden a hidratar els pits. “El col·loquen després de donar a mamar directament sobre l'arèola i el que fa és que en la temperatura corporal de la dona genera una hidratació”, explica la comare. 

L'ús no té contraindicacions ni per al nadó ni per a la mare. “La cera d'abella té propietats antiinflamatòries, cicatritzants i hidratants i té pròpoli, que és liposoluble, i per això activa les propietats antibacterianes, antifúngiques i antivíriques”, afirma Lídia Blanco, gerent i impulsora de Mamaceram. 

No és un invent nou, perquè ja es recomanava al segle XVIII, però esta mare emprenedora valenciana que les va provar va decidir comercialitzar-les. “Jo vaig aconseguir donar el pit a les meues filles gràcies als discos de cera d'abella i vaig dir ‘això ha de tindre-ho tota dona’”, apunta Blanco.

En l'estudi, en què van participar més d'un centenar de mares, el 76 % van arribar als sis mesos de lactància. A no abandonar-la també ajuden diversos tallers. Està demostrat que la lactància materna beneficia tant els bebés com les mares.

També et pot interessar

stats