Una campanya antiavortista promou l’assetjament a la porta de les clíniques

A la Comunitat Valenciana, l’Associació Catòlica de Propagandistes ha instal·lat 20 cartells que conviden a resar enfront dels centres d’avortament

La campanya del moviment catòlic promou l'assetjament davant de les clíniques / À Punt NTC

Nova ofensiva dels col·lectius antiavortistes. Una campanya amb el lema "Resar enfront de les clíniques avortistes està genial" promou l'assetjament contra aquest dret davant de les clíniques de 33 ciutats espanyoles, on es fan interrupcions voluntàries de l'embaràs.

La publicitat, obra de l'Associació Catòlica de Propagandistes, penja de 260 marquesines, 20 de la Comunitat Valenciana. A València, on hi ha 10 d'aquests cartells, la Regidoria d'Igualtat ja ha anunciat que estudia com paralitzar la iniciativa. Lucía Beamud, regidora de Benestar Social, ha explicat que estudien "la possibilitat, dins dels termes legals, de retirar la campanya, com vam fer amb l'autobús d'Hazte Oír que va arribar a València i que posava en dubte la llibertat de ser i d'estimar".

De fet, l'empresa encarregada de la gestió de les marquesines ha ordenat retirar alguns dels cartells. Cándida Barroso, portaveu de la Campanya Feminista de València, ha afegit que no descarta dirigir-se a la Fiscalia "per incitar a l'odi contra les dones que volen exercir la seua llibertat".

La campanya del moviment catòlic protesta contra la modificació prevista del Codi Penal que penalitzarà amb un any de presó les persones que es concentren a resar davant dels centres que practiquen avortaments. La reforma vol garantir que cap dona siga violentada en el moment d'exercir un dret reconegut per llei. D'aquesta forma, Espanya vol equiparar-se a altres països de l'entorn, com Alemanya, Àustria, el Regne Unit i França, on ja penalitzen amb presó i multes qui tracta d'impedir la pràctica d'un avortament.

Des que l'any 2010 s'aprovà la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs han sigut diversos els intents de tombar la norma. El govern de Mariano Rajoy va aconseguir introduir l'obligatorietat del permís patern per a joves de 16 i 17 anys. Un permís que el Ministeri d'Igualtat vol derogar en la reforma de llei de l'avortament, sobre el qual ja treballa el departament que dirigeix Irene Montero.

També et pot interessar

stats