L'Ajuntament de València denuncia Hazte Oír per l'autobús que qüestiona la violència de gènere

La delegació del govern espanyol no descarta personar-se en la causa per un presumpte delicte d'odi.

La policia ordena retirar els adhesius de l'autobús
La policia ordena retirar els adhesius de l'autobús / Europa Press

La Policia Local de València ha tramitat diligències penals per un presumpte delicte d'odi contra l'entitat ultracatòlica Hazte Oír, després que aquest dimarts entrara a la ciutat un autobús amb missatges masclistes. La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, per la seua part, no descarta que l'advocacia de l'estat es persone en la causa contra el vehicle amb adhesius de la imatge de Hitler i el missatge #StopFeminazis. 

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que no "duplicaran les denúncies" i que esperaran a veure el recorregut de l'acusació presentada per la Policia Local. Abans d'entrar a la ciutat, els agents van retirar el vehicle de la circulació, el qual lluïa adhesius on es feia una crida al PP, Ciutadans i Vox perquè deroguen les lleis contra la violència de gènere i LGTBI sota el lema "No és violència de gènere, és violència domèstica".

"Sabem que ha eixit de València, estem contents que aquestes consignes no s'hagen difós i ens sembla una terrible provocació", ha expressat l'alcalde Joan Ribó, a més de confirmar que el consistori ha presentat una denúncia. El president Ximo Puig també ha donat suport a les acctuacions de la policia i ha assenyalat que València és una ciutat "hostil a les intoleràncies, hostil al fanatisme i cap a aquells que volen acabar amb la convivència".

L'Ajuntament considera que l'autobús, a més d'incomplir la normativa de publicitat, llançava un missatge d'odi que ja ha denunciat en el jutjat. L'entitat ultracatòlica, per la seua part ha anunciat que denunciarà el consistori per coartar la seua llibertat d'expressió.

També et pot interessar

stats