Una cadena humana a Elx reclama la reversió de l'Hospital del Vinalopó

"La sanitat és un dret, no un negoci" és el lema amb què els manifestants han demanat al Consell que torne a la gestió pública l'àrea sanitària d'Elx-Crevillent

Concentració a les portes de l'hospital del Vinalopó
Concentració a les portes de l'hospital del Vinalopó a Elx / A Punt Notícies
18 de maig 2024 - 18:53

Prop d'un miler de persones s'ha concentrat este dissabte formant una gran cadena humana a les portes de l'Hospital Universitari del Vinalopó a Elx. Al capdavant, una gran pancarta amb el lema: "La sanitat és un dret, no un negoci. Gestió pública ja!".

L'acció reivindicativa, impulsada per la Plataforma per la Reversió de l'Hospital del Vinalopó, ha sol·licitat una vegada més que es revertisca a la gestió pública l'àrea sanitària d'Elx-Crevillent quan falten pocs dies —abans del 31 de maig— perquè el Consell renove previsiblement amb Ribera Salut la concessió de la gestió d'este departament.

"Ribera Salud s'està omplint la butxaca de diners a costa de nosaltres perquè tenim les pitjors ràtios", ha afirmat a À Punt Notícies Eva Irles, de la plataforma.

A més, denuncien que no els ha escoltat ni el Consell, ni l'Ajuntament, en mans de PP i Vox. Esta mateixa setmana, es desplaçaren fins a Madrid per a fer-se escoltar al Congrés, on els va rebre la ministra de Sanitat, Mónica García.

"No pot ser que el govern de la Generalitat, sense informes, en contra de la ciutadania, en contra dels treballadors i treballadores, continue mantenint el negoci d'una empresa privada", ha declarat el diputat a les Corts per Compromís i candidat a les eleccions europees, Vicent Marzà.

El portaveu del PSPV a l'Ajuntament d'Elx, Hèctor Díez, ha criticat que "els pacients de l'Hospital del Vinalopó hem d'esperar més per a l'atenció primària i per a les proves de diagnòstic".

Un dels manifestants, a més, ha concretat que per a cites en primària han d'esperar vint dies com a mínim. "Al capdavall, has d'anar a urgències a l'hospital, que al final funciona com un ambulatori. Deficiència total", manté.

El d'Elx-Crevillent és l'últim departament de salut de gestió privada a la Comunitat Valenciana, sota Ribera Salud, després de la recent reversió de l'Hospital de Manises i el de Dénia.

També et pot interessar

stats