Una bandera ucraïnesa de cent metres recorre Alacant en una protesta contra la guerra

Un miler de persones s’han manifestat amb el lema "La victòria d'Ucraïna és la victòria del món"

Una bandera ucraïnesa de cent metres recorre Alacant
Una bandera ucraïnesa de cent metres recorre Alacant / Morell / Efe

Una bandera ucraïnesa de cent metres ha recorregut els principals carrers de la ciutat d'Alacant per a protestar contra la "injusta" guerra, quan es compleix un any de l'inici de la invasió russa. La llarguíssima bandera amb els colors blau i groc l'han portada desenes de persones i, en arribar a la plaça de l’Ajuntament s'han posat en forma de cercle.

La subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador, i la candidata socialista a l’alcaldia, Ana Barceló, han acompanyat en primera línia l'organització convocant, l'Associació Amics d'Ucraïna, que ha congregat vora mil compatriotes, en una manifestació que ha partit de la plaça dels Estels i que ha conclòs a la plaça consistorial, on José Luis Ferris ha llegit el manifest internacional per la pau al país eslau.

Alguns dels participants, principalment dones, han portat vestits i pentinats tradicionals, en una marxa que ha començat a les 17 hores i que portava una gran pancarta inicial amb el lema "La victòria d'Ucraïna és la victòria del món".

Manifestació en Alacant convocada por l'associació Amics d'Ucraïna
Manifestació en Alacant convocada por l'associació Amics d'Ucraïna / Morell (Efe)

D'aquesta manera, la ciutat d'Alacant acompanya un centenar de ciutats en aquestes celebracions oficials que commemoren aquest aniversari de l'inici de la guerra d'Ucraïna, capitals entre les quals estan Madrid, Barcelona, Lisboa, París, Brussel·les, Viena, Berlín, Atenes, Roma i Ciutat de Mèxic.

També et pot interessar

stats