Una aplicació de mòbil per a personalitzar el tractament de fibrosi quística

L’hospital La Fe desenvolupa el projecte on participen més de 200 joves amb aquesta malaltia genètica.

Una aplicació de mòbil per a personalitzar el tractament de fibrosi quística
Una aplicació de mòbil per a personalitzar el tractament de fibrosi quística

Una innovadora aplicació de mòbil millora la qualitat de vida de les persones amb fibrosi quística. L’aplicació s’està desenvolupant a l’hospital La Fe dins d’un projecte europeu on participen més de dos-cents xiquets i xiquetes amb aquesta malaltia genètica.

La fibrosi quística és una de les malalties que han esdevingut comunes, tot i el seu caràcter minoritari. Afecta el sistema respiratori i el digestiu, i dificulta que el cos assimile els nutrients.

L’aplicació de mòbil per a persones amb fibrosi quística els permet mesurar el que mengen i ajustar la medicació per a assimilar-ne els nutrients. Fins ara es feia mitjançant un càlcul aproximat, però amb aquesta aplicació els usuaris descriuen els aliments desitjats i l’app calcula els enzims pancreàtics i el menú adequat. L’aplicació s’està testant amb joves pacients de l’hospital La Fe.

El projecte està finançat pel programa europeu Horitzó 2020, però en aquests moments metges i investigadors estan preocupats, ja que una volta s’acaben els diners es pararà una iniciativa que està millorant la vida dels més menuts.

Aquesta aplicació s’emmarca dins del projecte europeu Horitzó 2020 ‘My Cystic Fibrosis Application’ (MyCyFAPP), i coordinat pel grup de recerca en Immunopatologia Digestiva i Malaltia Celíaca de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe i la Unitat de Fibrosi Quística Pediàtrica de l’hospital La Fe.

També et pot interessar

stats