Un veí de la Llosa presenta una queixa per la demora en el diagnòstic d'una peritonitis

Va estar a punt de costar-li la vida, ja que va acudir a urgències amb un fort dolor abdominal i el metge el va enviar a casa després de receptar-li paracetamol. Va estar 62 dies en coma

Gustavo Maestre en el seu domicili de la Llosa
Gustavo Maestre, al seu domicili de la Llosa / À Punt NTC

Un veí de la Llosa, Gustavo Maestre, ha presentat una queixa per una presumpta demora en el diagnòstic d'una peritonitis que se li va complicar i, segons ha assegurat, "va estar a punt" de costar-li la vida, ja que va acudir al servei d'urgències de la localitat amb un fort dolor abdominal i el metge el va enviat a casa després de receptar-li paracetamol.

Maestre ha explicat que els fets van ocórrer el març del 2022, però ha sigut ara quan ha contat el que va succeir després de conéixer el cas de la xiqueta de Xèrica, Emma Martínez Gascón, morta recentment per una peritonitis no diagnosticada, els pares de la qual han presentat una querella en els jutjats per a exigir responsabilitats.

Aquest veí de la Llosa, de 54 anys, ha explicat que va acudir al centre de salut de la Llosa "doblegat" pel fort dolor abdominal que tenia el 21 de març al matí i el va atendre un metge "de males maneres".

Segons el seu relat, el facultatiu li va mirar la gola i el pit i li va receptar paracetamol durant 48 hores sense aclarir-li quin era el diagnòstic.

El dimecres 23 el dolor va augmentar i Gustavo Maestre "sentia que m'anava a morir a casa". Per això la seua dona va telefonar a una ambulància que el va traslladar a l'Hospital de Sagunt, on va ingressar amb quadre d'apendicitis i el van operar l'endemà a les 11:00 hores.

Una operació que en principi va anar bé, ja que a la seua dona li van dir que li donarien l'alta l'endemà, després de la corresponent estada a la unitat de vigilància intensiva.

No obstant això –assegura–, poc després "van telefonar a la meua dona per a dir-li que havia empitjorat, que tenia un 1% de vida i que estaven esperant que morira".

Segons la seua versió, "dilluns ja tenia peritonitis, que em va provocar septicèmia i fallada multiorgànica".

62 dies en coma

El pacient va estar 62 dies en coma, i encara va tardar 28 dies més a rebre l'alta. Va perdre 35 quilos i a penes podia caminar.

Un mes després va acudir al centre de salut a posar una reclamació, i allí "em van dir de mala manera que no hi ha" fulls oficials per a fer-ho. Després d'insistir, aconsegueix posar la queixa, encara que assegura que no ha rebut cap trucada ni comunicació de la Conselleria de Sanitat.

Sanitat ha explicat que el pacient va presentar dos escrits d'agraïment en el servei d'atenció i informació al pacient (SAIP), un altre escrit més en relació amb un altre cas diferent, i s'ha comprovat que sí que va presentar la reclamació en el centre de salut.

Per això, segons les mateixes fonts, s'estudiarà què és el que ha succeït i si hi ha hagut alguna irregularitat.

"El cas de la xiqueta morta de Xèrica no és un cas aïllat"

Gustavo ha assegurat que, en veure el cas d'Emma, va pensar que "no és un cas aïllat". És una cosa que "està passant" i ha advocat perquè "no hi haja més Emmes ni més Gustavos". "No parlem sols de mala praxi: és que no volen atendre la gent i ens tracten com a un gos", ha acabat.

També et pot interessar

stats