Un valencià trasplantat de ronyó recorre 1.200 quilòmetres del Camí de Sant Jaume per a crear consciència

Xavier Franco vol transmetre un missatge d'esperança a les persones que esperen un trasplantament

Franco recorrerà 1.200 quilòmetres del Camí de Llevant en cinc trams / À Punt NTC
27 d'abril 2022 - 17:42

Xavier Franco, un valencià trasplantat de ronyó fa deu mesos, ha iniciat aquest dimecres el recorregut del Camí de Sant Jaume eixint de València, per a animar a la donació d'òrgans. L’home ha eixit amb la motxilla i l’impermeable des de la porta dels Apòstols, a la plaça de la Mare de Deú de la ciutat, vora les 7:30 hores del matí.

Acompanyat d’un amic, Franco recorrerà 1.200 quilòmetres del Camí de Llevant en cinc trams. Al llarg del camí, parlaran sobre salut i tractaran de crear consciència en la població. “Després dels primers quaranta quilòmetres arribarem a Algemesí, on buscarem l'alberg, descansarem un poc i després parlarem sobre esport i salut en el saló d’actes del casino” ha explicat.

“Voldria que tot el món s’ho pensara i es fera donant” ha dit Franco, qui ha explicat que s’ho ha pres com un repte personal amb què vol transmetre un missatge d'esperança a les persones que esperen un trasplantament.

Tot i que Espanya és país líder en donants, actualment vora 4.800 persones esperen un òrgan que podria salvar-los la vida.

També et pot interessar

stats