Entre un tres i un quatre per cent de la població és al·lèrgica al verí de les vespes

La mort d’una dona a Teulada en patir un xoc anafilàctic ha fet saltar les alarmes

Consells davant les reaccions per la picada de vespes / À Punt NTC

Les picades de vespes i abelles es disparen a la primavera i l'estiu, que és quan aquests insectes estan actius i fem més vida a l'aire lliure. La mort d'una dona ahir a Teulada en patir un xoc anafilàctic per la picada d'una vespa ha fet saltar les alarmes.

Set de cada deu persones ha rebut alguna picada sense conseqüències greus, però no sempre és així. Segons Javier Fernández, cap d’Al·lergologia de l’Hospital General Universitari d’Alacant Doctor Balmis, no consultar les reaccions ocasionades per una picada a temps pot dur a reaccions més greus i, fins i tot, la mort.

Com a mesura d’urgència, l’expert indica que cal facilitar que la sang arribe al cervell mitjançant l’elevació dels peus. Immediatament després, s’ha de telefonar al número 112. Entre els símptomes greus d’una picada de vespa trobem problemes respiratoris o la pèrdua de consciència.

S’estima que entre un tres i un quatre per cent de la població és al·lèrgica al verí de les vespes. Una vegada es comprova el grau d'al·lèrgia, els experts poden indicar la vacunació, que pot prevenir les reaccions anafilàctiques en nou de cada deu casos.

El canvi climàtic i la globalització han portat a Espanya espècies invasores, com la velutina,  més perillosa perquè injecta més quantitat de verí, que ja ha causat la mort de quatre persones a Galícia.

També et pot interessar

stats