Mor una dona de seixanta-set anys després de picar-li una vespa a Teulada

El CICU informa que ha mort després de patir un xoc anafilàctic

Imatge d'arxiu d'una vespa
Imatge d'arxiu d'una vespa / À Punt NTC
09 de maig 2022 - 18:06

Una dona de seixanta-set anys ha mort aquest dilluns després de picar-li una vespa a Teulada, segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Generalitat. Al voltant de les 14:00 se'ls ha sol·licitat la intervenció per a assistir una dona després d'haver-li picat una vespa en un restaurant a Teulada, segons s'indicava en l'avís. Fins al lloc s'ha desplaçat una unitat del SAMU. A l'arribada, l'equip mèdic ha realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques de recuperació, però la dona havia mort després de patir un xoc anafilàctic.

Què és l’anafilaxi?

Segons la Societat Espanyola de Medicina Interna, l’anafilaxi és una reacció al·lèrgica per l’exposició a un estímul que pot posar en risc la vida d’una persona. En el moment en què el cos està en contacte amb eixe estímul pot produir la constricció de les vies respiratòries i altres símptomes. Les reaccions anafilàctiques solen començar amb una sensació d'inquietud, seguida de formigueig i mareig. Sol haver-hi caiguda de la tensió arterial, amb el que el malalt pot entrar en un xoc anafilàctic.

Entre les principals causes de l’anafilaxi hi ha les de tipus al·lèrgic, com als medicaments, aliments o al verí d’alguns insectes, i les de tipus no al·lèrgic, com els canvis en el metabolisme, la ingestió d’aliments contaminats o per complexos immunes. 

També et pot interessar

stats