Un de cada tres menors a la Comunitat Valenciana es troba en situació de risc de pobresa o exclusió social

Més de 280.000 xiquets i xiquetes pateixen una situació de pobresa extrema

Save the Children denuncia la situació de precarietat de més de mil famílies en risc d'exclusió i pobresa / À Punt NTC

Un de cada tres xiquets i xiquetes a la Comunitat Valenciana es troba en situació de risc de pobresa o exclusió social, segons l'últim informe "Ser pobre a Espanya", elaborat per l'ONG Save the Children, on retraten el dia a dia de mil famílies amb què treballa aquesta organització. Més de 280.000 ja pateixen una situació de pobresa extrema.

Un d'aquests casos és el de la família de Shandy, mare d'una família en risc de pobresa que viu a València amb les dues filles menors, una neboda, la mare i la iaia. La jove treballa a l'hostaleria i, amb el sou de mileurista, a penes pot fer front al lloguer i les despeses de la casa. El seu és un dels rostres de la pobresa a la Comunitat Valenciana.

Rodrigo Hernández, director de l'ONG a València, ha explicat que "hipotequem el present i el futur d'una generació", perquè "ser pobre implica passar fred a l'hivern i calor a l'estiu, i haver de fer malabars per a fer la llista de la compra".

Aquestes mancances provoquen desnutrició i mals hàbits en la xicalla. Una anomalia que col·loca Espanya entre els pitjors països del món. Des de Save the Children demanen una implicació més gran de les administracions, perquè moltes vegades la pobresa és invisible per a elles, però està entre nosaltres i té rostres, com el de Shandy i les filles. 

També et pot interessar

stats