Un tren de mercaderies, possible origen de l’incendi forestal entre Xèrica i Sogorb

Un veí va ser testimoni de com un tren procedent de Terol llançava espurnes als dos costats de la via

Un tren de mercaderies, possible origen de l’incendi forestal entre Xèrica i Sogorb / À Punt NTC

Tècnics en incendis forestals investiguen les causes que dilluns passat van originar diversos incendis forestals a Xèrica, Sogorb i Navaixes, a la comarca de l'Alt Palància. Tot apunta que un tren de mercaderies va originar les espurnes que van provocar els quatre focus. 

Aquest dimarts a la vesprada, una unitat de bombers forestals de la Diputació de Castelló ha refrescat amb aigua les restes dels tres incendis que van cremar tres hectàrees de terreny forestal i agrícola. Un veí de la comarca va ser testimoni de com un tren procedent de Terol llançava espurnes als dos costats de la via.

David González, coordinador forestal de Bombers de la Diputació de Castelló ha explicat que quan els trens frenen, poden llançar trossos d'ions incandescents que poden provocar l’incendi dels arbustos que hi ha al voltant. 

El 5 d'abril un altre tren de mercaderies procedent de Terol va provocar suposadament una gran quantitat d'incendis en la mateixa via. En concret, va arribar a provocar fins a 14 focus d’incendi. 

A hores d'ara tècnics de l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat n'investiguen les causes. Si es confirma que els trens són els responsables demanaran una reunió amb Adif per tal de solucionar el greu problema.

També et pot interessar

stats