Controlat l'incendi que s'ha declarat en quatre focus diferents a Sogorb i Xèrica

Els bombers ja estan controlant el foc que hauria tingut un origen accidental per les espurnes provocades pels frens d'un tren

Un bomber treballa en l'extinció de l'incendi, aquest dilluns
Un bomber treballa en l'extinció de l'incendi, aquest dilluns / GVA
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de maig 2022 - 13:52 Actualitzat: 23 de maig 2022 - 16:11

Els bombers han donat per controlat a primera hora de la vesprada l'incendi que s'ha declarat aquest dilluns en quatre focus diferents a Sogorb i Xèrica, a l'Alt Palància, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat.

El primer focus de l'incendi s'ha declarat al costat de les vies de tren, entre Sogorb i Navaixes. I el segon, detectat minuts després, s'ha loalitzat també al costat de les vies de tren, però al terme municipal de Xèrica. Segons han confirmat a À Punt fonts del Consorci de Bombers els focs els haurien causat les espurnes provocades pels frens del tren al seu pas per diversos punts.

Els focus, que ja estan sent controlats pels bombers, no tenien en un principi massa grandària, però han crescut, d'una banda, per la forta calor en la zona i, de l'altra, per la dificultat d'accés a la zona.

Fins als focus s'han desplaçat sis unitats del consorci de bombers de Castelló, una autobomba, un helicòpter i dues unitats helitransportades, segons han confirmat les mencionades fonts.

L'incendi deté la circulació ferroviària

L'incendi ha obligat a detindre la circulació ferroviària en els dos sentits entre les estacions de Sogorb i Xèrica, segons Renfe. En concret, es troba interrompuda des de les 13:30 hores i ha afectat dues línies de rodalies que cobreixen la ruta entre Sagunt i Caudiel i viceversa, i una de mitjana distància, València Nord-Zaragoza Miraflores.

Renfe ha establit un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Xèrica i Sogorb. Aquest trajecte és de via única, es troba sense electrificar, i el trànsit ferroviari no és molt elevat.

També et pot interessar

stats