Un total de 13 persones perden la vida a les carreteres valencianes durant l'estiu, un 3% menys

L'estiu deixa 202 morts a les carreteres, mínim històric a Espanya

Imatge d'arxiu d'un accident mortal a l'agost
Imatge d'arxiu d'un accident mortal a l'agost / Pedro Puente Hoyos (Efe)

Un total de 13 persones han perdut la vida en accidents registrats a les carreteres valencianes durant els mesos de juliol i agost. Aquesta xifra representa un descens del 3% en comparació amb l'estiu passat. Del total de víctimes, 8 es van registrar en accidents a la província d'Alacant, 4 a la de València i una a Castelló. L'estiu, d'altra banda, ha tancat amb 202 morts a les carreteres espanyoles, un 6% menys respecte a l'any passat. Aquesta campanya, marcada per la pandèmia del coronavirus, es converteix així en la de menys sinistres de la història.

Al juliol es van registrar 114 morts, 3 menys que al mateix mes de l'any passat. El dia amb més morts va ser el 5 de juliol (10). Pel que fa a l'agost, va haver-hi 88 morts, enfront dels 98 de 2019. El dia amb més víctimes va ser el 22 d'agost, amb 8 morts, i hi va haver dos dies a l'agost sense defuncions.

“Mai hi ha hagut un estiu amb menys morts en la sèrie històrica”, ha destacat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que no obstant això, ha advertit que les xifres de morts a les carreteres “mai són bones”.

El 76% de les morts, en vies convencionals

El 76% de les morts aquest estiu han tingut lloc en vies convencionals, amb 153 víctimes, mentre que en autopistes i autovies han perdut la vida 49 persones. Per tipus d'accident, l'eixida de via continua sent l'accident amb més víctimes mortals (el 47% del total d'accidents), amb 95 defuncions, seguida de la col·lisió frontal (19%), amb 38. Segons ha destacat Marlaska, entre els principals factors que causen aquests accidents es troben les distraccions i el consum d'alcohol i drogues.

Segons el balanç de la DGT, l'únic grup d'edat que ha vist augmentada la mortalitat és el dels més joves (entre els 15 i 24 anys), ja que s'ha passat de 23 morts en l'estiu de 2019 a 38 el 2020 (un 19% més). Una altra dada que s'ha donat a conéixer és que el 27% dels morts en turisme i furgoneta durant aquest estiu no feia ús del cinturó de seguretat, el percentatge més alt en els últims 10 anys (20% el 2019). A més, un motorista, un usuari de ciclomotor i dos ciclistes morts no portaven casc.

Des de l'inici de l'any hi ha comptabilitzades 543 morts, quan el 2019 se'n registraven ja 708, la qual cosa suposa un descens del 23%.

Un 9% menys de desplaçaments

Pel que fa al nombre de desplaçaments, durant aquest estiu hi ha hagut un total de 82,8 milions de viatges de llarg recorregut, un 9,18% menys que l'any passat. Així mateix, els desplaçaments per passos fronterers han descendit un 25,1%.

També et pot interessar

stats