Un tornado destrossa una gasolinera a l'Altet

Una forta ventada tomba de matinada part d'una estació de servei de la pedania il·licitana, coincidint amb el moment més intens del temporal

Un tornado destrossa una gasolinera a l'Altet

L'empleat de l'estació de servei de la pedania de l'Altet (Baix Vinalopó) tardarà a oblidar el temporal d'aquesta matinada. Passaven uns segons de les tres quan la pluja deixava pas a una forta ventada que ha envaït literalment la gasolinera i tombava un dels finestrals.

En les imatges, a què ha tingut accés À Punt, s'hi veu el treballador contemplant en solitari les fortes pluges de l'exterior des de la zona de cafeteria de l'estació quan, de sobte, només girar l'esquena, l'enorme finestra que fa de mur exterior cedeix cap a l'interior, juntament amb cadires i taules. Sorprés, l'home retrocedeix buscant refugi.

El treballador de la gasolinera ha comunicat als companys haver tingut la sensació d'un xicotet tornado, com també ha fet la Policia Local d'Elx (Baix Vinalopó), un dels punts més castigats pel temporal, en la nota de premsa en què ha informat dels serveis atesos de matinada. Curiosament, els registres del vent a les estacions meteorològiques a la zona no són especialment cridaners, i han marcat ratxes de 10 a 19 quilòmetres l'hora.

Tornado o ventada?

Els meteoròlegs del departament de l'Oratge d'À Punt, no etiqueten el fenomen com un tornado, ja que no interpreten en les imatges un moviment clarament circular, típic d'aquestes columnes d'aire i, en absència d'una investigació més a fons prefereixen identificar-lo com una forta ventada.

També et pot interessar

stats