El temporal deixa imatges històriques a Alacant i Elx amb una forta granissada

El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat la preemergència per pluges i tempestes nivell taronja al litoral nord de Castelló i al litoral sud de València

En imatge, la forta granissada que ha tenyit de blanc les platges de la ciutat d'Alacant / @Alicante_City

La de dilluns ha sigut una nit passada per aigua i pedra. En algunes localitats del Baix Maestrat, l'Alacantí i el Baix Vinalopó s'han arribat a acumular uns 50 litres per metre quadrat en 25 minuts durant la matinada, amb aigua acompanyada d'una forta granissada que ha tenyit de blanc alguns punts del litoral i que feia la impressió d'una nevada a vora mar, com ha passat a la ciutat d'Alacant.

La jornada ha sigut molt rebolicada a Elx i particularment a la pedania de Torrellano, on s'ha registrat un xicotet tornado i la granissada ha deixat entre dos i tres pams de pedra que semblava neu. L'autèntica nevada, però, s'ha vist només en cotes altes, a les comarques del nord i cims com Penyagolosa.

En total, aquesta matinada, a l'aeroport d'Alacant-Elx s'han acumulat 58 l/m², quasi tot en menys d'una hora. D'aquests, 47,5 han caigut en mitja hora i 39,6 en 20 minuts. L'aeroport ha notificat tempesta entre les 2:30 i les 3:20 hores, amb granissada a les 3:10 hores.

Les precipitacions màximes, al Baix Maestrat

No obstant això les precipitacions màximes s'han registrat al nord, al Baix Maestrat, on continua la pluja. Rossell n'ha marcat la màxima amb un acumulat de 86 l/m², seguida de Santa Magdalena de Polpís (55 l/m²) i Xert (51 l/m²), també a la comarca.

La previsió anticipa que continuran les pluges intenses i tempestes ocasionals a la província de Castelló i el litoral nord de València, alhora que hi haurà una situació més estable al centre i sud de la Comunitat Valenciana.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha actualitzat el butlletí de riscos meteorològics i ha decretat la preemergència de nivell taronja per pluges i tempestes al litoral nord de Castelló i el litoral sud de València, i el risc groc de nevades a l'interior de Castelló.

La cota de neu començarà als 1.200-1.600 metres i baixarà als 800-1.200 al final del dia. Les temperatures mínimes i màximes baixaran en general o aniran en lleuger ascens en zones litorals de Castelló. A la província d'Alacant es preveu una mínima de 10 i una màxima de 18 °C; a la de Castelló, de 8 i 18 °C; i a la de València, de 8 i 16 °C.

Si voleu compartir les vostres imatges i vídeos del temporal ens les podeu fer arribar a l'adreça oratge@cvmc.es

També et pot interessar

stats