Un terç dels aliments que mengen els menors de quatre anys són ultraprocessats

La investigació de la UMH constata que el consum està relacionat amb els hàbits de la mare i amb les hores que passen davant de la televisió

Consum infantil d'ultraprocessats / À Punt NTC

Un estudi de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx alerta que el 33% dels aliments que consumixen els menors de 4 anys són ultraprocessats, és a dir, més de 400 grams diaris, un terç de la seua ingesta total de menjar.

Segons la investigació, elaborada sobre una mostra de 1.700 menors de tot Espanya, els productes més consumits amb diferència són els lactis ultraprocessats (com natilles o flams). Els seguixen les begudes ensucrades i sucs industrials, i en tercer lloc, la rebosteria i els dolços.

Hàbits familiars i televisió, factors clau

L’estudi assenyala que el consum d’ultraprocessats és major quan la mare també els ha ingerit durant l’embaràs i creix entre els xiquets que passen més temps davant de la televisió. En este sentit, la investigadora Sara González ha advertit que “seria important que es limitaren per llei estos anuncis en horari i canals infantils”.

A més, la recerca reflecteix un salt generacional en la criança. Les iaies relaten que abans predominaven plats de cullera, entrepans i fruita, mentre que ara les opcions més habituals són galetes, sucs industrials o brioixeria.

Recomanacions per a les famílies

Els investigadors recomanen que el consum d’ultraprocessats siga excepcional i quede fora de la rutina diària. Entre les alternatives proposades, destaca substituir les galetes per pa torrat, entrepans integrals, fruita o fruits secs (segons l’edat).

L’objectiu de l’estudi és contribuir al disseny de polítiques públiques que ajuden a limitar el consum d’estos productes en la infància i fomentar una alimentació més saludable.

També et pot interessar

stats